INTERVJU Luka Milunović: Glavom ili nogom, samo da uđe u gol

Zvezdin vesnik proleća priča o dolasku na Marakanu, na koliko pozicija može da igra, da li postaje deo smrtonosnog tandema sa Filipom Mladenovićem...

  • 0

Ako je išta bolje od 80.000 navijača na dva domaća meča Crvena zvezda dobila ovog proleća, to jeste Luka Milunović. Vezista, a golgeterski u rangu najboljih napadača, tek što je pristigao iz belgijskog Varegema uspeo je da osvoji srca navijača na startu prolećnog dela prvenstva.

Posebno je zapažen način na koji proslavlja golove. U Ivanjici da je mogao od sreće bi istračao sa stadiona i stao sa jurnjavom negde u Čačku, a u Beogradu posle vodećeg gola trk podno severa.

Emocija iz njega izbija svakog trenutka. To nije moglo da se ne primeti posle dva gola glavom na startu sezone. Oba puta, posle tih udaraca Zvezda je krenula da melje rivala.

- Uglavnom na treningu dolazite u situaciji, da iz različitih uglova i situacija postiže gol. Nekada dođe da šutirate glavom, a meni se, eto, desilo dva puta na utakmici i bio sam precizan. Ja sam i ranije u mlađim kategorijama pogađao glavom. Nije mi to strano. Ali, svejedno je: Glavom ili nogom, samo da završi u golu - kaže Luka Milunović na početku razgovora za Telegraf.

Hajdemo odmah navijačima da razjasnimo. Na koliko pozicija Luka može da igra fantastično?

- Uvek me to pitaju. Najviše volim da igram levo krilo. Tu se najprijatnije osećam. Ali, nedavno sam protiv BiH za mladu reprezntaciju promenio četiri pozicije u toku meča. Mogu da odigram i isturenog napadača, tako da nije mi strano da menjam pozicije. Mogu i na strani i u špicu i iza špiceva. Odgovaram na više pozicija.

Energija koju nosite sa sobom u igri nije ostavila navijače ravnodušnim posle samo dva meča u crveno-belom dresu?

- Za Zvezdu morate mnogo više da date da biste postali miljenik. Mogu da kažem da sam na dobrom putu da tako nešto uradim. Igraču puno znači kada vidi da ima takvu podršku. Presrećan sam zbog dva gola i dve pobede. Svi smo na dobrom putu.

Dolazak  Milunovića na "Marakanu" bio je enigma za sve. Malo navijača pamti Luku pre odlaska u belgijski fudbal?

- Zavisi kako za koga. Za OFK Beograd sam odigrao dva profesionalna meča. Sa 17 godina sam debitovao za OFK u evro takmičenjima.

- I pre 18. godine ponuđen mi je profesionalni ugovor i oko toga se nismo složili ni ja ni klub ni menadžer, tako da sam suspendovan. Vraćen sam u omladinski pogon. Čak ni tamo nisam imao minutažu. Jedino sam igrao u omladinskoj reprezentaciji i ona mi je davala snagu da dalje nastavim.

Bili ste u planu Crvene zvezde još pre početka sezone. Zašto se transfer tek sada realizovao?

- Slabo komuniciram sa menadžerima kada su u pitanju ponude i ne opterećujem se puno. Ali, čuo sam da je bilo interesovanja Zvezde i da je htela da me dovede. Ali, to valjda nije bilo moguće i bilo mi je jako krivo. Otišao sam u belgijski Varegem. Ponudili su mi dobre uslove i OFK je bio zadovoljan. Upao sam u prvu postavu odmah, imao ugovor na pet godina, ali eto posle sedam meseci sam završio u Zvezdi i to je jedino što je bitno.

Na sreću navijača Crvene zvezde, u Varegemu vas nije krenulo kako ste priželjkivali?

- Stvari se nisu odvijale kako su mogle. Promenio se trener i novi šef stručnog štaba je imao drugu politiku u koju se ja nisam uklapao. Ja sam hteo da raskinem ugovor i razišli smo se.

Zanimljivo, u prvom kolu ste mogli da igrate na "Marakani", ali u dresu Spartaka?

- Istina da je bilo ponuda domaćih klubova, ali kada je stigla Zvezdina ponuda, ostali nisu imali šansu. A, ne bih da otkrivam njihova imena jer mi je glupo zbog njih.

Igre i boravak u Beogradu stavlja vas na skener selektora mlade reprezentacije Aleksandra Jankovića, koji za vas uvek ima lepe reči?

- Odigrao je veliku ulogu u dosadašnjoj mojoj karijeri. On je bio zadovoljan mojim igrama u omladinsakoj reprezentaciji, kasnije i igrama u Varegemu i pozvao me je u reprezentaciju i od tada sam bio standardni član "orlića". Prvi put kada me pozvao, dobio sam šansu sa klupe i ušao pola sata. Od tada sam svaki naredni meč igrao u prvoj postavi. Drago mi je što ima poverenje u mene. To je samo dodatni motiv.

Filip Mladenović i Luka Milunović. Tandem kao nekada Basta i Janković?

- Upoznao sam se sa Fićom kada smo pozvani u mladu reprezentaciju.  On je jedan veoma dobar i kvalitetan igrač sa kojim mogu da dobro sarađujem. Sticajem okolnosti smo završili u Zvezdi i mislim da je to super stvar za obojicu. Sada imamo i priliku da se privatno družimo i mislim da ćemo biti sve bolji i bolji tandem.

Igrom slučaja i rezultata, Zvezda je bliže Partizanu za četiri koraka. Koliko taj presing, da je večiti rival nadohvat, utiče na vas? Ide i derbi u Kupu.

- Najveće opterećenje nam je toliki broj navijača, ali trudimo se da se to ne primećuje i igramo sve bolje i bolje. Sada mislimo o Borči, a posle te utakmice ćemo pričati o Partizanu. Potreban nam je miran ambijent za pripremu te utakmice. Neće nam pomoći da dižemo frku oko toga - zaključuje Luka Milunović.

(Telegraf.rs / A.Gligorić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA