SRBIJA IPAK SA ČETIRI KLUBA NA JADRANU: Metalac dobio vajld kard!

Umesto Radničkog koji je odustao od učešća u ABA ligi, rukovodstvo regionalnog takmičenja uputilo specijalni poziv ekipi iz Valjeva

  • 1

Srbija će ipak imati četiri predstavnika u ABA ligi ove sezone. Iako je Radnički iz Kragujevca odustao od učešća u regionalnom takmičenju, bord lige je odlučio da uruči vajld kard Metalcu iz Valjeva.

Nakon što su Kragujevčani obavestili čelnike ABA lige da neće moći da priušte učešće ove godine i vratili specijalnu pozivnicu koju su dobili, čime je srpska košarka pretrpela žestok udarac, ipak je odlučeno da se ona ponovo dodeli jednoj ekipi iz Srbije, a to će biti Valjevci, koji su prošle sezone bili šesti u Superligi Srbije.

U Metalcu će sada organizovati sastanak sa rukovodstvom regionalnog takmičenja kako bi se ispunili neophodni uslovi da ovaj tim postane učesnik Jadranske lige u sezoni 2014/15, a ugovor bi trebalo da bude potpisan do 10. septembra.

Bord ABA lige se zahvalio svim klubovima koji su bili zainteresovani da budu deo regionalnog karavana, najuporniji je bio slovenački Helios, ali da su ocenili da je prioritet bio da vajld kard dobije neki srpski klub. Tako je otklonjena i poslednja dilema ko će biti preostali učesnik takmičenja i pridružio se Partizanu, Crvenoj zvezdi i Megi kao četvrti tim iz Srbije.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoks

    6. septembar 2014 | 15:37

    Metalac nema ekipu da bi se ravnopravno nosio sa drugim ekipama u ABA ligi, tako da ne vidim svrhu svega ovoga.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA