Alegri: Možemo protiv Barse<br>Rui Košta: Polufinale protiv Milana

Srpskom treneru na klupi Kiprana Ivanu Jovanoviću i igračima zabranjeno da komentarišu žreb pre sutrašnjeg derbija kiparskog šampionata

  • 1

U Nionu je obavljen žreb parova četvrtfinala i polufinala Lige šampiona. Žreb nije bio dirigovan, pa je bilo moguće  da se sastanu i timovi iz iste zemlje, kao i oni koji su igrali u istoj grupi prve faze.

Tako ćemo u možda i najinteresantnijem četvrtfinalu gledati okršaj Milana i Barselone koji su igrali u grupi H. Prvi meč u Barseloni završen je bez pobednika 2:2, ali su Katalonci slavili na gosovanju u Milanu 3:2. Ukupno su ovi rivali odigrali četiri utakmice, dve su završene pobedom Barselone a dve nerešenim rezultatom.

Alegri: Možemo protiv Barse!

Trener fudbalera Milana Masimilijano Alegri izjavio je posle žreba četvrtfinala Lige šampiona u Nionu, koji je "rosonerima" doneo branioca titule Barselonu, da njegov tim ima snage i umeća da izađe na kraj sa Kataloncima.

- Barselona je najbolji tim na svetu, ali možemo da igramo protiv njih. Mi smo Milan, takođe jedan od najvećih klubova na planeti. Gledamo sve sa pozitivne strane, ako dobije Barsu imaćemo lakši put do finala - rekao je Alegri.

Milan i Barsa su odigrali dva susreta u jesenjem delu sezone u okviru grupe H, kada su Katalonci bili uspešniji (2:2, 3:2).

- Daleko smo bolja ekipa nego tada. Ti mečevi će nam biti od velike pomoći u skautingu rivala. Moramo da ih napadnemo visoko i da budemo na visini zadatka - dodao je Alegri.

APOEL srpskog trenera Ivana Jovanovića nije imao sreće jer će put do polufinala tražiti preko devetostrukog šampiona Evrope Real Madrida. Ove dve ekipe se nikad do sad nisu sastajale.

Ukoliko nekim čudom Kiprani prođu dalje u polufinalu će igrati protiv pobednika dvomeča Marsej - Bajen Minehen. Četvrti par, čiji pobednik će na megdan boljem iz derbija Milan - Barselona, je Benfika - Čelsi.

Jovanović: Najpre prvenstvo, pa Real

Srpski stručnjak na klupi kiparske senzacije Apoela, Ivan Jovanović, izjavio je za Telegraf.rs da je stav kluba da niko ne sme da komentariše žreb Lige šampiona i dvomeč sa madridskim Realom, jer ekipu očekuje u subotu izuzetno važna utakmica nacionalnog šampionata na gostovanju Anagenisi Deriniji.

- Sve što mogu da kažem je da nas u subotu očekuje važna utakmica u gostima protiv Agenisija u borbi za titulu šampiona na Kipru. Maksimalno ozbiljno i angažovano pristupamo tom susretu, pa je iz kluba naređeno da ne smemo da dajemo nikave izjave medijima povodom žreba. Ni ja, ni igrači. Narednih dana ćemo pričati - rekao je Jovanović, koji će tako imati priliku da svoje trenersko umeće "proveri" u dvomeču sa jednim od najboljih i najcenjenijih stručnjaka današnjice, Žozeom Murinjom.

Sa druge strane, sportski direktor madridskog Reala Emilio Butragenjo istakao je posle žreba da njegov klub i te kako poštuje Apoel, tim koji je na putu do četvrtfinala eliminisao ekipe poput Porta, Šahtjora, Zenita i Liona.

- Niko nije verovano da Apoel može da dođe do četvrtfinala, ali to se ipak desilo. Imamo puno poštovanja za njih, imaju nekoliko odličnih ograča, neguju lep fudbal i zasluženo su došli do ove faze takmičenja. Maksimalno angažovano ćemo pristupiti narednom dvomeču sa Kipranima - rekao je Butragenjo.

U lisabonskoj Benfiki zadovoljni su činjenicom da su izbegli španske timove u četvrtfinalu, Real i Barselonu. "Orlovi" će u četvrtfinalu na londonski Čelsi.

Benfika je uspela da u grupnoj fazi izbaci prvaka Premijer lige Mančester junajted, na "La Lužu" bilo je 1:1, dok je remi zabeležn i na "Old Trafordu" - 2:2.

- Zadovoljni smo žrebom. Mislim da smo ove sezone pokazali da možemo da igramo protiv svih. Pokazali smo snagu protiv Mančester junajteda i verujem da možemo da eliminišemo Čelsi. Nikada nismo igrali sa njima, ali dobro ih poznajemo. Nadam se polufinalu moja dva bivša kluba Benfika - Milan - rekao je Rui Košta, sportski direktor "orlova".

Parovi četvrtfinala:

1. Apoel - Real Madrid

2. Marsej – Bajern Minhen

3. Benfika – Čelzi

4. Milan – Barselona

Prvi četvrtfinalni mečevi na programu su 27. i 28. marta, a revanši 3. i 4. aprila.

 

Parovi polufinala:

APOEL/Real Madrid - Marsej/Bajern Minhen

Benfika/ Čelzi - Milan/Barselona

 

Mečevi polufinala zakazani su za 17. i 18, odnosno 24. i 25. april. Pobednik para broj dva (Olimpik Marsej ili minhenski Bajern) u polufinalu će dočekati boljeg iz dvomeča 1 u kome se sastaju APOEL i Real Madrid. Finalista koga dobijemo iz ovih utakmice biće nominalni domaćin u finalu na Alajanc Areni, 19. maja.

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • telegrafrs

    16. mart 2012 | 12:01

    UŽIVO: Žreb LŠAPOEL - RealMarsej - BajernBenfika - http://t.co/hulsxkSQ

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA