Srbija osvojila turnir u Francuskoj!

Izabranice Marine Maljković pobedom nad domaćinom turnira osvojile su prvo mesto u Bulazaku

  • 3

Ženska seniorska reprezentacija Srbije osvojila je prvo mesto na turniru u Bulazaku. Izabranice selektorke Marine Maljković posle trijumfa protiv Japana (72:58), uspele su da savladaju i domaću selekciju Francuske, inače zvaničnog vicešampiona Evrope.

Naše najbolje košarkašice su pred više od 2.500 gledalaca odigrale su fantastičnu utakmicu, pružile odličan otpor fizički daleko snažnijem protivniku, sve vreme imale rezultatski priključak, a do velikog trijumfa stigle trojkom Dajane Butulije samo sekund pre kraja duela: Francuska – Srbija 69:71 (20:14, 20:18, 17:19, 12:20).

Hrabro su se naše najbolje košarkašice na samom početku suprotstavile snažnom, atletski moćnom francuskom timom. Reprezentativke Srbije su u sedmom minutu, poenima Ane Dabović i Dajane Butulije imale minimalnu prednost – 10:11.

Ipak, nekoliko izgubljenih lopti i promašaja naših košarkašica uslovio je da domaća selekcije preokrene rezultat do kraja prve četvrtine – 20:14. Dominacijom u skoku Francuskinje su došle do rekordnog vođstva u prvom poluvremenu (31:23), ali je naš tim uzvratio trojkama Milice Dabović i Marine Marković . U finišu prvog poluvremena, rival je iskoristio činjenicu da je Srbija u bonusu i preko Sandrin Grude i Paoline Salanjak ponovo uspeo da se rezultatski odlepi – 40:32.

Još agresivnije je krenuo domaći tim u nastavku susreta i sa dva brza kontranapada poveo sa 44:32. Međutim, ubrzo su Tamara Radočaj i Ana Dabović uzvratile i sa dve uzastopne trojke uspele da prepolove zaostatak – 44:38. Uspostavile su ravnotežu naše košarkašice u tim trenucima, podigle intenzitet igre u odbrani i u 29. minutu došle do rezultatskog priključka – 50:47.

Posle uspešnih akcija Tamare Radočaj i Jovane Rad, Srbija je prišla na 59:57 u 34. minutu i imala čak dve prilike da dođe do izjednačenja. Nijednog trenutka naše najbolje košarkašice nisu odustajale, shvatile su da mogu i da imaju priliku da savladaju velikog protivnika, zvaničnog vicešampiona Evrope. Najpre je Dajana Butulija smanjila tačno minut ipo pre kraja smanjila na 67:66.

Sandrin Gruda vratila je nadu domaćem tim, da bi Milica Dabović sa linije slobodnih bacanja najavila dramatičan finiš. Sve dileme oko pobednika rešila je sjajna Dajana Butulija koja je novom trojkom sekund pre isteka vremena donela veliki trijumf Srbiji – 69:71 i potpuno utišala temperamentnu publiku u Bulazaku.

FRANCUSKA: Mijem 6, Čačuang 2, Gruda 16, Dumerk 9, Gomi, Lardi 4, Tankere 2, Kata-Šitiga 4, Aman 10, Skrela 5, Salanjak 7, Siak 6.

SRBIJA: Radočaj 14, Čađo, Jovanović 2, Milovanović, Butulija 12, Ajduković 4, Vučurović, Rad 7, Krnjić 2, A. Dabović 16 , M. Dabović 11, Marković 3.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA