Radović dvostruki strelac, pogađali i Mrđa i Šćepović!

Miroslav Radović sa dva postignuta gola bio je najzaslužniji za trijumf Legije protiv Slaska*Svoj prvenac je postigao Marko Šćepović, dok je Dragan Mrđa nastavio golgeterski niz

  • 0

Srpski fudbaler Miroslav Radović ponovo je briljirao u dresu poljskog šampiona Legije. Tim iz Varšave je u meču osmog kola slavio sa 4-3 protiv Slaska iz Vroclava, a Radović je postigao prvi i četvrti gol za 'legionare'.

Radović je već u 13. minutu načeo mrežu gostiju, kada se našao licem u lice sa golmanom Pavelekom i kada mirno šutirao u donji ugao i doneo prednost domaćinima. Devet minuta kasnije Dosa Žunior je povisio na 2-0, da bi u 34. minutu Bramka smanjio na 2-1. Legija je ipak na poluvreme otišla sa dva gola prednosti, ponovo preko portugalskog štopera, Dose Žuniora, opet posle kornera.

U četvrtom minutu nastavka gosti su smanjili na gol zaostatka, preko Mačaja. Pitanje pobednika rešio je Radović, u gotovo identičnoj situaciji kao prilikom prvog gola, samo pet minuta pre kraja. Za neizvestan finiš pobrinuo se napadač gostiju Flavio Paišao, koji je smanjio na 4-3 u 90. minutu, ali to je bilo sve što je Slask uspeo da uradi.

Radović je tako došao do trećeg gola u prvenstvu, a ukupno osmog u sezoni, ukoliko se računaju i evropska takmičenja. Legija se ovom pobedom popela na drugu poziciju Ekstraklase, sa dva poena manje iza vodeće Visle. Naredni rival poljskom šampionu biće belgijski Lokeren u Ligi Evrope i taj meč je na progamu u četvrtak.

Pored Radovića, još dva srpska internacionalca su postigla pogotke ovog vikenda. Marko Šćepović je svojim prvencem u Segundi samo ublažio poraz Maljorke od Rekreativa 2:1, dok je Dragan Mrđa petim golom u Japanu pomogao Omiji da ostvari prvu pobedu nakon deset mečeva u Džej ligi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA