ZLATNI MOMCI OSVOJILI SREBRO! Ameri prejaki u finalu, ali je Srbija pokazala zube! (FOTO) (VIDEO)

Nažalost, naša selekcija nije uspela da osvoji Mundobasket u Španiji, pošto je u finalu poražena od selekcije SAD-a rezultatom 129:92

Košarkaši SAD-a odbranili su titulu prvaka sveta pošto su u finalu Mundobasketa koje se održava u Španiji savladali selekciju Srbije rezultatom 129:92. Amerikanci su i u ovoj partiji pokazali da im jednostavno nema ravnih na ovogodišnjem Svetskom prvenstvu. Izuzev veoma dobrog početka, izabranici Aleksandra Đorđevića nisu mogli da pariraju sjajnom protivniku, koji je imao neverovatne procente šuta (63 procenata za dva, 50 za tri). Reprezentacija SAD-a je do krova sveta stigla bez poraza, a prosečno je pobeđivala protivnike preko 30 razlike.

Najzaslužniji za trijumf američkog tima bio je Karvi Irving sa 26 poena (6/6 za tri poena), dok je Džejms Harden ubacio tri poena manje. U našoj ekipi odličan je bio Nemanja Bjelica sa 18 poena, koliko je postigao i Nikola Kalinić, dok je Bogdan Bogdanović postigao 15 poena.

I pored ovog poraza, naša selekcija je ostvarila ogroman uspeh na ovom prvenstvu osvajanjem srebrne medalje i sigurno je da je Aleksandar Đorđević vratio srpsku košarku tamo gde i pripada - u samom svetskom vrhu.

ZABOLELO JE! Zastrašujuće zakucavanje američkog košarkaša! (VIDEO)

Harden u problemu: Pa, gde je taj Kalinić? (VIDEO)

Kucaju Ameri, ali kucaju i Srbi: Ovako Bjelica i Kalinić lepe na poster! (VIDEO)

FARIDE, NEKA TE JE SRAM: Amerikanac nije pružio ruku Joviću! (VIDEO)

Teodosić u idealnoj petorci, Irving je MVP!

AMERIČKI BEZOBRAZLUK: Rasturamo Srbiju kao da je 1999. godina! (FOTO)

Srbija: Teodosić 10, Simonović, Jović 6, Bogdanović 15, Bjelica 18, Marković 3, Kalinić 18, Birčević, Krstić 4, Raduljica 9, Katić 2, Štimac 7

SAD: Kari 10, Tompson 12, Rouz, Farid 12, Gej 11, Derozan 10, Irving 26, Plamli 1, Kazins 11, Harden 23, Dejvis 7, Drumond 6

Naša reprezentacija je dobro ušla u utakmicu. Posle početnog vođstva Amerikanaca uspeli smo da napravimo seriju 8-0 i stignemo do prednosti od 15-7, ali se onda upalila NBA mašinerija. Usledila je serija 15-0 za nepuna dva minuta i sve se jako brzo preokrenulo.

Naš protivnik je zaigrao mnogo agresivniju odbranu, a u napadu je sve funkcionisalo i više nego perfektno, naročito šut za tri poena (5/5 u jednom trenutku). Prednost je konstatno rasla, a naši igrači su uprkos vidnoj želji delovali veoma nemoćno na terenu. Imali smo slabe procente šuta, dok su Amerikanci pogađali maltene sve što su šutnuli, a šta nisu, pokupili su ofanzivnim skokovima.

Amerikanci nijednog trenutka nisu popuštali, već su igrali maksimalno sve vreme, da bi na poluvreme otišli sa prednošću od 26 razlike (maksimalno je bilo 31) uz šut za tri poena 11/16. U prvom poluvremenu je fenomenalnu partiju pružio Kajri Irving koji je postigao 18 poena, a ništa slabije nije odigrao ni Džejms Harden koji je ubacio poen manje.

Fino smo ušli i u drugo poluvreme, ali je nakon toga usledila nesportska, pa potom i tehnička greška Miroslava Raduljice, pa je Amerika ponovo otišla na plus 32. Usledio je period utakmice u kom su obe ekipe bile veoma precizne u napadu, pa je razlika konstantno bila oko 30 poena. U tim trenucima viđena su pet vezana poena Bogdana Bogdanovića, ali i dve vezane trojke Kajrija Irvinga koji je šutirao trojke bez promašaja - 6/6. Amerikanci su nastavili u istom ritmu, mi smo malo popustili i naš protivnik je stigao do čak 39 poena prednosti i postao jedini tim, koji je u finalu Svetskog prvenstva uspeo da postigne preko 100 poena već u trećoj deonici.

U poslednjoj deonici igralo se veoma opušteno, pa su se mogli videti veoma lepi i atraktivni potezi sa obe strane. U timu Amerike minute su dobili i igrači, koji su imali manju minutažu tokom prvenstva, pa smo uspeli da pariramo protivniku u tom periodu igre.

(M.Raković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Brana

    14. septembar 2014 | 22:48

    Momci,volela bih da procitate ovo mada mozda ovo nikada nece stici do vas ali svejedno pozelela sam da napisem ono sto mi je na dusi kao i vecini nasih ljudi. Otisli ste u Spaniju sasvim mirno i bez velike pompe a vracate nam se sa ZLATNIM SJAJEM, kazem zlatnim sjajem jer je za nas ova vasa medalja zlatna bez obzira na to kako se ona vodi u fibi u Srbiji ona sija zlatnim sjajem, a mi smo najponosnija nacija na svetu! Tokom ovog prvenstva mnogo smo toga naucili i videli od vas i mnogo ste toga ucinili za nas, pa zelim da vam se zahvalim za sve to. Naucili ste nas sta znaci sloga, kako svi mogu disati kao jedno, kako se bori za dres i voljenu zemlju, i sta znaci srce na terenu.Ucinili ste nasu naciju jedinstvenom i srecnom,ovih dana u Srbiji nema podele na Delije i Grobare svi smo jedinstveni,svi ovih dana zajedno slavimo na ulicama i trgovima sa srpskom zastavom, pomogli ste da se pored ovih tuznih dana, kad se ljudi pitaju kakao ce sa manjom platom da prezive na sve zaboravi i da svima bez ozira na godine jedina misao bude kosarka.Na ulici, u prevozu i svuda cuju se samo vasa imena i prepricavanje utakmica. Hvala vam na svakom kosu, na svakom osmehu, na svakoj suzi radosnici, hvala vam sto su ponovo tereni puni dece koja zele da postanu novi Teo, Bogdan, Bjelica,... hvala vam i sto nismo spavali ovih dana,hvala vam sto ovih dana srce brze lupa, hvala vam sto ovih dana djaci ne brinu za 1, a mi studenti za 5, hvala vam sto je Srbija jedinstvena i na nogama! U ime svih nas koji vas volimo milion puta vam hvala sto smo veceras najponosniji na svetu! I zato momci proslavite ovo veceras kao HEROJI NACIJE jer vi to i jeste a mi vas cekamo sutra ispod cuvenog balkona a vi nam dodjite podignute glave i sa osmehom na licu bas istim onakivim kakav ce veceras biti na licu svakog od nas koji vas volimo! Srbija ceka svoje heroje! HVALA VAM HEROJI! VOLIM VAS cela SRBIJA i ja!

  • Hrv

    14. septembar 2014 | 21:04

    Sretno večeras susjedi! Navijam za vas i nadam se pobjedi!!

  • Goxy76

    14. septembar 2014 | 21:09

    Vodimo 10:5 sudija svirajjj krajjjj

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA