KAKO I DOLIKUJE! Dvadeset hiljada Srba priredilo spektakl za srebrne košarkaše! (FOTO) (VIDEO)

- Godine 1995. je izmišljen ovaj balkon kada su tu bili moji saigrači, a sada su tu ovi momci! Vama se zahvaljujemo što ste nam dali snage - rekao je selektor Srbije Aleksandar Đorđević na spektakularnom dočeku

  • 61
Doček košarkaške reprezentacije Srbije Foto: Tanjug/Danilo Peternek

SPEKTAKL KOJI SMO GODINAMA ČEKALI! Košarkaši Srbije dobili su doček kakav su zaslužili osvajanjem srebrne medalje na Mundobasketu!

Oko dvadeset hiljada navijača pozdravilo je naše šampione, a svetske vicešampione, ispred balkona Skupštine grada Beograda.

Dok je hiljade navijača iščekivalo dolazak naših srebrnih momaka sa aerodroma, grupa THCF izvela je motivacionu pesmu koja je obeležila nastup naših košarkaša u Španiji "Igraj i pobedi", kada je počela ludnica, paljenje baklji i mahanje zastavama u bojama naše zastave.

Igrači i stručni štab su gromoglasno pozdravljeni, a nekima poput Bogdanu Bogdanoviću su se oči napunile suzama od sreće. Aplauz koji je nadjačao sve prethodne bio je onaj za selektora Aleksandra Đorđevića.

- Pre svega, hvala vam, ovo je sportsko srce Srbije! Godine 1995. je izmišljen ovaj balkon kada su tu bili moji saigrači, a sada su tu ovi momci! Vama se zahvaljujemo što ste nam dali snage, što smo radili dva meseca na pripremama da bismo se vratili sa ovom medaljom - rekao je Sale Nacionale.

- Ovo posvećujem kondicionom treneru Srđanu Sariću, iz bolnice je došao danas da nas pozdravi. Kažu da ovo ispod balkona nije bilo punije još od Novaka Đokovića - rekao je Bogdan Bogdanović u izjavi za RTS, dok je u pozadini sivrao bend Miligram.

Osim za košarkaše koji su ostvarili ogroman uspeh u Španiji, doček je priređen i za žensku reprezentaciju u streljaštvu u sastavu Jasna Šekarić, Bobana Veličković i Zorana Arunović, jer su se okitile su ekipnim zlatom u gađanju vazdušnim pištoljem na prvenstvu u Granadi. Takođe, hiljade građana pozdravilo je i Davora Štefaneka, koji je u Taškentu (Uzbekistan) postao svetski šampion u kategoriji do 66 kilograma.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vesna

    15. septembar 2014 | 21:26

    Nikako da se dovoljno kultivisemo nego uz onu dreku nekog repera slavimo.Ili sund ili rep ili nesto trece plasiraju,a ta mladez bezglavo slusa i upija.Svaka cast kosarkasima nego se osvrcem na ovaj vecerasnji dogadjaj.

  • Slavco iz MKD

    15. septembar 2014 | 21:30

    Cestitam od srca. Srebro ravno na zlato. Pozdrav iz MKD

  • Pssst

    15. septembar 2014 | 21:32

    Verovali ili ne, ja sam se isplakala kao niko kada sam gledala malopre. Puno mi je srce. Nadam se da ce sada i odbojkasice ostvariti veliki uspeh, pa onda u Riu da se ponovi sve ovo:-)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA