ADVOKAT: Imam 20 puta manju platu nego u Rusiji i tim koji ne ume da pobeđuje!

Holandski stručnjak odgovarao ruskim medijima na pitanja vezana za njegov posao u Srbiji

  • 14

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dik Advokat posetio je Rusiju povodom konferencije posvećene narednom Mundijalu u ovoj zemlji. Odgovarao je na mnoga pitanja, a između ostalog i na ona vezana za vođenje Orlova.

Ruskim medijima nije bilo jasno kako Advokat može da radi u Srbiji za tako male pare s obzirom na to da je kao selektor Baćuški zarađivao pet miliona evra.

- Nisam došao u Srbiju zbog novca. Pare mi nisu najvažnija stvar. Već sam dovoljno zaradio u karijeri. U Srbiji zarađujem 20 puta manje nego što sam imao kao selektor Rusije. Došao sam jer sam želeo da radim sa mladim timom koji ima potencijal - rekao je Advokat i dodao:

- Otkrio sam ekipu koja ume da igra fudbal, ali ne ume da pobeđuje i to moram da promenim. Jednostavno, moramo da se kvalifikujemo za EP. nemamo drugu opciju. Imamo neophodan kvalitet koji ćemo i demonstrirati. Zadovoljstvo mi je da radim sa Srbima. Po mentalitetu me podsećaju na Ruse.

Mediji u Rusiji su Advokatu postavili i škakljivo pitanje vezano za upražnjeno mesto trenera Lokomotive.

- Mislim da je Lokomotiva već našla trenera. Onaj visoki momak. Božović (prim. aut. Miodrag Grof Božović). Što se mene tiče, srce me i dalje vuče da radim u Rusiji jer mi je bilo prelepo ovde, ali je porodica bila protiv. Zvali su me i Englezi da radim u klubu, ali porodica je rekla „dosta!“ i prihvatio sam ponudu Srbije - istakao je selektor Srbije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mrak

    16. septembar 2014 | 17:46

    Tek ćeš ti da vidiš sramotu, neznaš još s kim imaš posla!

  • Robi

    16. septembar 2014 | 20:11

    Kako glupi komentari, znaci ja ne vjetujem sta citam?! Aloo bre, jeste vi svjesni sta je covjek izjavio, jedan od najvecih trenera u Evropi?! Ili vam je skocio ponos zbog ovoga "ne zna da pobjedjuje"... ma gdje ce to nama reci, sta smo sve poosvajali u zadnjih 15 godina, zar ne?

  • Није Монтенегро, већ јуначко Српско легло

    16. septembar 2014 | 18:23

    Па ти иди у Русију јадо

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA