LŠ: Nemamo reči za ono što su Roma i Porto uradili, Bajern srušio Siti u 90. minutu (FOTO) (VIDEO)

* Het-trik Braimija u svom prvom meču u Ligi šampiona * Boateng postigao svoj prvi gol u LŠ * Ivanović, Matić, Kolarov, Tošić, Mladenović i Ljajić zabeležili nastupe u večerašnjim mečevima * Ćavi dostigao Raula po broju mečeva u LŠ

  • 2

Pune tri godine su trebale Romi da se vrati u Ligu šampiona, a bolji povratak nisu mogli da požele pošto su u prvom meču grupe E demolirali moskovski CSKA rezultatom 5:1 (4:0).

SVE GOLOVE SA MEČEVA GRUPE E, F, G i H MOŽETE POGLEDATI NA KRAJU TEKSTA!!!

Nakon samo 30 minuta bilo je jasno da bodovi ostaju u večnom gradu jer je na semaforu stajalo velikih 4:0 u režiji tandema Iturbe - Žervinjo, dok im se u jednom momentu pridružio i Majkon.

Koliko su Rusi bili indisponirani govori i podatak da su u drugom poluvremenu samu sebi davali golove, a tragičar u 50. minutu bio je Ignaševič.  Priliku u poslednjih 20 minuta, umesto dvostrukog strelca Žervinja, dobio je i Adem Ljajić, a CSKA je preko Muse uspeo da stigne do počasnog gola. Recimo i to da je Tošić od prvog minuta igrao za Armejce, a sredinom drugog dela se požalio i na povredu.

Moramo priznati da je bilo milina gledati Romu koja je ovom ubedljivom pobedom najavila da Bajern i Mančester Siti neće olako proći dalje.

Kada smo već kod ove dve ekipe, ne možemo, a da ne pomenemo da smo očekivali više od duela nemačkog i engleskog šampiona. Prošle godine u grupnoj fazi Siti je dobio 3:2, ali je Bajern servirao hladnu osvetu preko Boatenga. Kada nisu mogli napadači, onda je pogodio defanzivac Bavaraca i to u 90. minutu

Sa novim napadačem Robertom Levandovskim, Bajern je bio opasniji rival, ali sve zahvaljujući Tomasu Mileru koji je već u prvom minutu promašio prazan gol. I u nastavku je nemački reprezentativac bio najveća smetnja Sitijevoj odbrani, za koju je Kolarov igrao nekoliko poslednjih minuta, međutim, nije imao koncentracije za završni udarac. Na svu sreću za Nemce jeste Boateng, koji je postigao svoj prvi gol u istoriji LŠ ikada.

Da će BATE Borisov, u čijem sastavu je od prvog minuta bio bivši bek Zvezde Filip Mladenović, biti topovsko đule u grupi H videlo se već u prvom kolu kada su na gostovanju u Portu izgubili sa 6:0. Beloruski tim je već na poluvremenu imao zaostatak od tri gola.

Braimi nije mogao da poželi bolji debi u LŠ, pošto je već u prvom meču u najelitnijem fudbalskom takmičenju postigao tri gola, postao četvrti afički igrač koji je postigao het-trik u LŠ, pre nego što je svoje mesto u 59. minutu prepustio nekadašnjem vezisti Zvezde Evandru.

Pridošlica iz Granade je pogađao dva puta u prvom i jednom u drugom delu, a gol Adrijana za 5:0 u 61. minutu izjednačio je rekord Porta star 20 godina, to jest, Portugalci su prvi put još od 1994. godine dali pet golova na jednom meču LŠ. Ipak, tu nisu stali i beloruski golman je i šesti put bio savladan u 76. minutu.

Drugi meč ove grupe između Bilbaa i Šahtjora skoro da i nije vredan pomena. Po jedna šansa na obe strane i mršava nula koja verovatno zadovoljava oba tima.

Minimalna pobeda Barselone protiv APOELA (1:0) svakako je jedno od iznenađenja. Kiprani su pre ovog meča bili otpisani, ali su samo jednom vadili loptu iz mreže. Bilo je to u 28. minutu kada je Pike iskoristio centaršut Mesija.

Vredi pomenuti i to da je legenda Barse Ćavi izjednačio Raulov rekord po broju nastupa u LŠ. Pored njihovim imena piše broj 142, ali će Barsin as već u narednom kolu imati šansu da bude rekorder.

Netherlands Soccer Champions League

PSŽ je od 14. minuta vodio u Amsterdamu golom Kavanija, ali je Lase Šene doneo izjednačenje u pravo vreme. Igrao se 74. minut na ''Amsterdam Areni'', gde su domaći navijači maestralno dočekali nekadašnjeg miljenika Zlatana Ibrahimovića. Na kraju, pravična podela bodova (1:1).

Pravično je bilo i u Sloveniji gde je Maribor izvukao bod u 92. minutu protiv Sportinga, iako su možda i bili bolji rival tokom meča. Stativa u finišu prvog poluvrmena i velika prilika u drugom delu kažnjeni su u 80. minutu kada je pogodio Nani, ali je pravda na kraju zadovoljena golom Zahoviča u nadoknadi - 1:1.

Ako smo tesnu pobedu Barse naveli kao jedno iznenađenje, drugo je svakako remi Čelsija i Šalkea na Stamford Bridžu (1:1).

Plavci su u ovaj meč ušli kao apsolutni lideri Premijer lige, poveli su preko Fabregasa u 11. minutu, ali je Huntelar utišao London na isteku sata igre.

Shvativši da je vrag odneo šalu, Murinjo je u igru ubacio Oskara, Remija i Koštu koji je neočekivano bio na klupi, ali se rezultat nije menjao. Za Plavce su od početka igrali Matić i Ivanović, a poslednji je imao lepu šansu da postigne gol.

UŽIVAJTE U GOLOVIMA SA OVIH MEČEVA:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ostroga mi

    17. septembar 2014 | 21:42

    Forza Roma!

  • Wow

    17. septembar 2014 | 20:43

    E je*em ti kakve igrace srbija ima a ne umije ih iskoristit... Mada su se poboljsali u zadnje vrijeme

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA