VUJOŠEVIĆ: Kome smeta što neki igrači Partizana nisu pravoslavne veroispovesti?

Trener crno-belih dao izjave povodom odlaska njegovog tima na turnir u Francusku * Dotakao se i velikog uspeha srpskih košarkaša, kao i drugih stvari vezane za klub

  • 16

Prvotimci Partizana NIS putuju u petak, 19. septembra ranim jutarnjim letom za Pariz, odakle će dalje nastaviti za Monpelje. Na jugu Francuske očekuje ih već najavljeni turnir, deo projekta koji će realizovati tim okupljen oko NBA zvezde i francuskog reprezentativca Tonija Parkera.

Međunarodnom turniru će prethoditi Gala utakmici između tima Tonija Parkera i francuske ekipe Pariz Levaloa, koja nastupa u Pro A ligi.

- Toni Parker želi da integriše Partizan u ovaj projekat. Smatra da je to jedan od najboljih klubova u Evropi i ubeđen da će ovaj tim doprineti da sam događaj ima dodatnu vrednost - istakli su organizatori u pozivu našem klubu.

Crno-beli u Francusku idu u sledećem sastavu: Tepić, Dalo, Gagić, Kuzeloglu, Šalić, Andrić, Milutinović, Marinković, Murić, Bogdanović, Milutinov, Aranitović, Glišić.

- Ne idemo u kompletnom sastavu i u odnosu na sastav turnira mogli bismo da izgledamo i bolje, ali iz dobro poznatih problema nismo kompletni. Prvo, ta dva potencijalna stranca nema, a drugo, u jednom sudaru Milutinović je dobio povredu prsta, koji mora da bude imobilisan izvesno vreme. Bezbradica još uvek nije u stanju da trenira punom snagom, jer ima upalu ligamenta na ramenu.

- Tako da nam je na već neki manji fond igrača svako odsustvo dodatno bolno. Ali važno je da budu prisutni oni koji su tamo. Prvi put nastupa Murić. Veoma sam srećan što je došao u Partizan i njegov dolazak je objektivno veliko pojačanje i poruka da u Partizan, čak i kada ne igra Evroligu i kada nije u idealnoj situaciji, neki od talentovanih igrača žele da dođu - objasnio je trener crno-belih Duško Vujošević.

Partizan NIS u polufinalu igra protiv Orteza (15,30), a u drugom polufinalu se sastaju Asvel i Barselona (17,30). Finale turnira zakazano je za nedelju, 21. septembar sa početkom u 15,30 časova, dok je Gala utakmica u 17,30 časova. Turnir će biti održan u Monpeljeu od 20. do 21. septembra u drugoj hali po veličini u Francuskoj.

Partizanu NIS ukazana je velika čast. Klub iz Humske će ponovo biti u prilici da promoviše srpsku košarku, kao i brend kluba na jednom jedinstvenom i prijateljskom događaju zajedno sa vodećim evropskim i NBA igračima.

- Veoma smo počastvovani što smo gosti na ovako eminentnom turniru, čiji organizator i selektor je Toni Parker, gde su dva najbolja francuska kluba i Barselona i Partizan. Mi smo ovih godina u saradnji sa Vestermanom, Lovernjom i Daloom došli do igrača koji su vrlo talentovani, ali i upoznali ljude koji imaju zahvalnosti, koji imaju građansko i sportsko vaspitanje - rekao je Vujošević i nastavio:

- Oni su nas apsolutno ubedili da smo bili u pravu kada smo se odlučili da ne treba da nas interesuje ko je koje nacionalnosti u Partizanu, već kakav je ko čovek i igrač. To što nekim funkcionerima saveza smeta što neki igrači Partizana nisu pravoslavne veroispovesti, to je već pitanje crkve, a ne košarke.

- Iskoristio bih ovu priliku da i zvanično čestitam stručnom štabu, svim igračima i predsedniku Draganu Đilasu, na rezultatu koji je reprezentacija postigla, svi imaju svoje zasluge u tome. Selektor je svakoga postavio da bude u funkciji tima, a čujem da je Đilas i neke privatne pare davao u određenom momentu da bi pripreme reprezentacije mogle da se obave.

- Pošto je to stvar značajna za celu košarku, treba imati tačan odnos prema uspehu, a uspeh je veliki napravljen. Treba ga zaboraviti pre nego što to urade ovi drugi okolo - zaključio je strateg Partizana NIS.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dr dabic

    18. septembar 2014 | 17:55

    Jà gledam Dali je Neko posten ili lopov a ne naciju pa presednik partizana je bio ratni zlocinac tudman vokri jubimac juga kao Prékazi katanec omerovic vi Sté bili i ostali klub jna a zvezda je srpski klub u krajini nema 10 navijaca partizana narod se ne moze tako prévarit

  • tananana

    18. septembar 2014 | 22:06

    izgleda da nikom to ne smeta,ali paranoja je čudo...

  • Doktor

    18. septembar 2014 | 17:51

    Radis u interesu Srbije...kao i uvek do sada...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA