Potcenjeni Partizan nadigrao Totenhem, ali golova u Humskoj nije bilo! (FOTO) (VIDEO)

Crno-beli odoleli premijerligaškom klubu i sačuvali mrežu, imali su više šansi pogotovo u drugom poluvremenu, ali je na kraju rezultat bio 0:0

Nisu se zatresle mreže u Humskoj u prvoj evropskoj utakmici Partizana ove sezone! Crno-beli su igrali nerešeno 0:0 sa Totenhemom u Beogradu pred oko 20.000 navijača.

Totenhem pogotovo u drugom poluvremenu nije pokazao igru dostojnu jednog premijerligaša, čak i sa Lamelom i Soldadom u sastavu, ali Partizan to nije uspeo da iskoristi, iako se nije samo puko branio.

Iako je ovo dobar rezultat za crno-bele, igrači Marka Nikolića imaće za čim da žale, a ponajviše Danko Lazović, koji je bio u najboljim prilikama da postigne gol protiv, na papiru najjače ekipe u grupi C.

NIKOLIĆ: MOGLI SMO I TRI BODA DA UZMEMO!

POKETINO: NISAM POTCENIO PARTIZAN, REZULTAT JE PRAVEDAN

Podsetimo da je menadžer gostiju Maurisio Poketino istakao da mu je prioritet osvajanje Lige Evrope, stoga sumnjamo da je zadovoljan rezultatom u Beogradu.

U Istanbulu, u drugom meču grupe C, Bešiktaš je takođe igrao nerešeno sa Asterasom, a rezultat je bio 1:1. Tore je doveo domaće u vođstvo već u 33. minutu, a Para je iznenadio pogotkom u 88. minutu.

Posle ovih rezultata, naslućuju se interesantna dešavanja u daljem takmičenju. Ovako izgleda grupa C posle prvog kola: Asteras 1, Bešiktaš 1, Partizan 1, Totenhem 1.

DEFANZIVA U PRVOM, OFANZIVA U DRUGOM POLUVREMENU

Odmah su se navijači crno-belih stresli kada je Kejn u uvodnim sekundama pogodio prečku Lukača.

Ova prilika domaćih uvećala je pritisak na plećima igrača Partizana, pa je do sredine poluvremena lopta uglavnom bila u nogama gostiju.

Mada je Partizan u 15. minutu uspeo da zapreti preko desne strane (koju je uglavnom i srpski vicešampion forsirao u svojim napadima), kada je Grbić posle prodora našao Lazovića u kaznenom prosotru, ali se ovaj nije snašao da ugrozi Ljorisa.

Ipak, Partizanov centarfor je najbolju priliku imao u 26. minutu: Volkov je izveo loptu iz auta, poslavši je ka Lazoviću koji se nalazio sa leve strane gola - tada je pokušao da matira Ljorisa sa četiri metra, ali je Vertongen u poslednjem momentu spasio goste.

Čak devet igrača Totenhema imalo je više tačnih pasova od najboljeg Partizanovog, Nikole Drinčića, koji je kompletirao 18 dodavanja. Ipak, u drugom poluvremenu je Partizan zaigrao mnogo bolje, premestivši težište igre na polovinu Totenhema. U tom periodu su se u šansama našli Grbić i Lazović, ali su se umešali preslabi šutevi i oklevanja.

Delovalo je da će Totenhem da se uozbilji kada je Poketino uveo Soldada i Lamelu na terenu, ali ništa značajno se nije promenilo u igri gostiju, kojima su očigledno falili Adebajor, Dembele i ostali koji su ostali u Londonu.

Na kraju meča su navijači poslali poruku da su zadovoljni igrom svog kluba pevanjem: U boj krenite junaci svi.

Partizan - Totenhem 0:0

U 2. kolu Lige Evrope Partizan 2. oktobra gostuje grčkom predstavniku Asterasu, dok Totenhem dočekuje turski Bešiktaš.

PARTIZAN: Lukač, Vulićević, Volkov (od 55. Petrović), Stanković, Ćirković (od 69. Marković), B. Ilić, Drinčić, Grbić (od 85. Luka), Pantić, S. Ilić, Lazović.

TOTENHEM: Ljoris, Vertongen, Nauton, Facio, Dejvis, Lenon, Paulinjo (od 60. Soldado), Taunsend (od 60. Lamela), Stambuli (od 72. Kapue), Bentaleb, Kejn.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Iceberg

    18. septembar 2014 | 20:58

    NEKO BIJE BITKE SA TOTENHEMOM---A NEKO (veliki klub) VODI TESKE BITKE AL SA DONJIM SREMOM

  • DADO

    18. septembar 2014 | 21:24

    PARTIZAN BIO I OSTAO INSTITUCIJA!JEDINI KOJI DAJE BODOVE OVOJ NAPAČENOJ ZEMLJI...A DOK OSTALI CEO ŽIVOT SE BAVE O SUDIJAMA I TOLETIMA,A DA I ONAVIJAČIM KO KOLIKO DODJE AHAHAHAHAH SAMO TAKO I DALJE A ONDA SE NE PITAJTE ŠTO VAM JE KOEFICIJENT RAVAN NULI!!OD DRUGE SEZONE POČINJETE USA FARANIMA KVALIFIKACIJE....PARTIZANNNNNNNNNNN ŠAMPIONNNN!!!

  • grobar do koske

    18. septembar 2014 | 21:20

    PARTIZAN-KRALJEVSKI KLUB-KRALJEVINE SRBIJE !!! Partizan-MIT ili cudo-PONOS SRBIJE !!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA