I REAL SE PRODAO ARAPIMA: Za 500 miliona evra Santjago Bernabeu menja ime?

Poput Arsenala i Mančester Sitija i "kraljevski klub" bi mogao da potpiše sponzorski ugovor na 20 godina kojim bi dodao naziv arapske naftne kompanije u ime stadiona

  • 2

Aktuelni prvak Evrope Real iz Madrida mogao bi da inkasira oko 500 miliona evra za promenu imena stadiona u "Abu Dabi Santjago Bernabeu".

Kako tvrdi "Marka", čelnici Reala su na korak od potpisivanja najunosnijeg sponzorskog ugovora u istoriji kluba, po kome bi Real godišnje do 2034. dobiijao u proseku 25 miliona evra.

Španski list prenosi da se madridski klub već dogovorio o promeni imena stadiona sa kompanijom IPIC (Međunarodna naftna investiciona kompanija), koja je u stopostotnom vlasništvu emirata iz Abu Dabija. Ugovor bi bio potpisan na 20 godina.

Trend nazivanja stadiona po imenima sponzora - arapskih kompanija, već postoji u Evropi, tako Arsenalov stadion nosi ime "Emirati", a stadion Mančester Sitija se zove "Etihad".

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA