Utakmica života Lestera i epski preokret protiv Mančestera! Od 1:3 do 5:3! (VIDEO)

Za samo pola sata novajlija u Premijer ligi je uspeo da preokrene meč protiv favorizovanog junajteda i da mu čak četiri gola u tom periodu. "Crveni đavoli" su po prvi put u svojoj istoriji u Premijer ligi ispustili dva gola prednosti i potom izgubili

  • 2

Džabe Mančester junajtedu i Luju van Galu napad iz snova kada u odbrani duva na sve strane. "Crveni đavoli" su u duelu sa Lesterom pokazali šta sve mogu u napadu, ali i koliko su šuplji u defanzivi, jer kako drukčije objasniti poraz od 5:3, a da ste pritom vodili sa 3:1.

Počelo je kao iz snova za tim iz grada tekstila kada je Robin van Persi u 13. minutu doneo prednost na gostovanju novajliji u Premijer ligi, a još veće oduševljenje među navijačima usledilo ja posle majstorskog pogotka Di Marije koji je udvostručio prednost.

Međutim, samo dva minuta kasnije bilo je jasno da Lester želi da se nadigrava sa mnogo favorizovanim protivnikom, jer je Uloa odmah smanjio na 2:1. U drugom poluvremenu se ipak očekivala egzekucija Junajteda koja je delovala kao izvesna kada je Erera još jednim prelepim golom petom povisio na 3:1. Međutim nisu tako mislili u Lesteru, nego su krenuli u napada, a nagrada je stigla u vidu jedanaesterca koji je u gol pretvorio Nudžent. Od tog trenutka na terenu je postojao samo jedan tim, ali ne onaj za koji su svi mislili da hoće. Autsajder je potpuno kontrolisao dešavanja na terenu, a kada je dva minuta posle penala, Kambijaso postigao izjednačujući gol usledila je erupcija oduševljenja na tribinama. Za totalni delirijum pobrinup sse Vardi u 79. minutu za preokret na meču, a potpuni preokret i pobedu je potvrdio Uloa ponovo sa bele tačke. Prethodno je Bleket kao poslednji igrač odbrane srušio jednog igrača u plavom dresu i zasluženo dobio crveni karton. Ovo je bio prvi put, da je Junajted izgubio u gostima, a da je prethodno imao dva gola prednosti.

Treba reći i da je Lester postao tek šesti klub koji je postigao više od pet golova Mančesteru u Premijer ligi. To su do sada uspeli da učine, Njukasl, Sautempton, Čelsi, Mančester Siti i VBA.

 

Premijer liga, 5. kol0:

Subota:

KPR – Stouk 2:2

Aston Vila – Arsenal 0:3

Barnli – Sanderlend 0:0

Njukasl – Hal 2:2

Svonsi – Sautempton 0:1

Vest Hem – Liverpul 3:1

Nedelja:

Lester – Mančester junajted 5:3

(Uloa 17, 83(p), Nudžent 62(p), Kambijaso 64, Vardi 79 - Van Persi 13, Di Marija 16, Erera 57)

Totenhem – VBA 0:1

(Morison 74)

Everton – Kristal Palas 17.00

Mančester Siti – Čelsi 17.00

Tabela: Čelsi 12 (-1), Aston Vila 10, Sautempton 10, Arsenal 9, …Njukasl 3, Kristal Palas 2 (-1)VBA 2.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tole-Bole

    21. septembar 2014 | 16:52

    Al mi je drago end milo!!! Pa Vidara bi sam bio bolji u odbrani nego ova 4—ica zajedno :-)

  • Djuro

    21. septembar 2014 | 18:58

    Koga ovaj Van Gal forsiara u odbrano nekog Blacketa, e sine necete ni ove godine vidjet Ligu Prvaka.Vazno je da si ti kupio napadace I vezni red.A nemas u ekopi ni jendog pravok stopera sto ce vodit odbranu.Pa nije ti to holanadska liga, kad od Lestera primis 5 komada.Sta sledi protiv Celzija???? Izgubio si se dobro, sad vidis sta je Premier liga.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA