Zbog srpskih lepotica, u Trstu će se pričati samo o odbojci!

Odbojkaška reprezentacija sanja da na Svetskom prvenstvu ponovi uspeh iz 2006. godine

  • 0
Ženska obojkaška reprezentacija Srbije i Hrvatske

Foto: Telegraf

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije u utorak protiv Turske u Trstu počinje takmičnje na 17. šampionatu sveta, sa željom da se vrati u vrh i popravi utisak sa prethodnog prvenstva u Japanu kada je osvojeno osmo mesto.

 

Srpskim odbojkašicama nastup u Italiji biće treći uzastopni, ukupno četvrti na prvenstvima sveta, a svi se nadaju da uz malo sreće mogu da ponove uspeh iz 2006, kada su takođe u Japanu, pod imenom Srbija i Crna Gora osvojile bronzu.

 

Iz tog tima čak šest igračica biće opet u ekipi (Maja Ognjenović, Jelena Nikolić, Suzana Ćebić, Brižitka Molnar, Jovana Brakočević i Nataša Krsmanović), a njihovo veliko iskustvo moglo bi da bude od velike koristi za ekipu selektora Zorana Terzića.

 

 

- Iskustvo znači, okosnica ekipe je tu, to što igramo treći put može da bude samo prednost jer mlađim igračicama možemo da budemo od koristi - rekla je Maja Ognjenović.

 

Srpski tehničar dodaje da jedva čeka da počne šampionat.

 

- Turska je naš stari rival, igrali smo na Gran priju, to je dobra ekipa, po kvalitetu slična našem rangu. To je najbitnija utakmica, posle bi sve bilo znatno lakše, jer bismo pobedom dobile podsticaj za naredne utakmice - rekla je Ognjenovićeva.

 

Jelena Nikolić smatra da državni tim u Italiji mora da podigne nivo igre u odnosu na Gran pri, gde nije uspeo da se plasira na završni turnir.

 

- Napokon je došla prva utakmice, nezahvalno je prognozirati šta možemo da očekujemo protiv Turske. Uglavnom smo igrale teške utakmice, ali verujem da posedujemo kvalitet, da ćemo imati dobar pristup od prvog poena i napraviti dobar rezultat - rekla je Nikolić.

 

Po drugi put na SP igraće srednji bloker Milena Rašić.

 

 

- Postoji trema, ali verujem da će nestati kada izađemo na teren. Turska je sastavljena od dobrih igračica, nedostaje im korektor, koja je bila nosilac igre, ali sigurno će imati zamenu. Biće nam potreban dobar servis kako bismo ih udaljili od mreže - poručila je Rašićeva.

 

Seniorke Srbije igraće u grupi B zajedno sa Brazilom, Turskom, Kanadom, Kamerunom i Bugarskom.

 

Titulu brani Rusija, koja je pre četiri godine u finalu savladala Brazil.

 

Utakmica Srbija - Turska igra se sutra od 18 sati u Trstu.

 

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA