Zvezda bez snage da sruši CSKA, ali su Kalinić i Jović pokazali šta znaju! (VIDEO)

Crveno-beli su pomalo i nezasluženo izgubili od slavnog moskovskog tima, ali najviše zahvaljujući svojim greškama, jer su u ključnim trenucima bili neprecizni sa linije penala

  • 28

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su u prvom meču na turniru "Glorija kup" od CSKA u Istanbulu 77:72, ali su na ovom meču njihovi navijači imali priliku da vide na delu najnovija pojačanja Stefana Jovića i Nikolu Kalinića, reprezentativce Srbije.

 

Pripremni meč dva tima bio je zanimljiv ljubiteljima košarke najviše zbog toga što su za vicešampiona Srbije debitovali dvojica momaka koji su pristigli posle sjajnih partija u dresu reprezentacije, a sa druge strane bio najbolji plejmejker Mundobasketa, Miloš Teodosić.

 

Kalinić i Jović su opravdali očekivanja i pokazali kolika će biti pojačanja za crveno-bele i u odbrani i u napadu, organizator igre Moskovljana je pokazao da je i dalje u formi koja ga je krasila u Španiji.

 

 

Prema igri obe ekipe može se zaključiti da su i jedni i drugi još u fazi priprema, jer se igralo u serijama i naletima, a Radonjićevi puleni su meč ispustili sa linije penala, jer u odlučujućim trenucima nisu bili precizni. Najefikasniji je bio Markus Vilijams sa 15 poena, a pratio ga je Marjanović sa 12 i Blažić sa 10.

 

Početak meča protekao je u čvrstim odbranama obe ekipe, ali i blagoj dominaciji visokih igrača Zvezde za koje Moskovljani nisu imali rešenja. Sa ulaskom Cirbesa i Jovića na teren Radonjić je dobio na brzini i agresivnosti kako u odbrani tako i u napadu. što je donelo crveno-belima lake poene iz kontranapada pri kraju prve četvrtine.

 

 

Još uvek neprilagođeni Teodosić nije uspevao da poveže konce igre CSKA, a to su vešto koristile pridošlice iz Radničkog koje su velikim pritiskom na loptu uslovile greške, u dodavanjima, što su crveno-beli svojski iskoristili da steknu 10 poena prednosti. Jedino gde su crno-beli imali problema bio je šut iz daleka, jer su svega četiri puta šutnuli za tri poena i nijednom nisu pogodili, što su osetili Moskovljani i postavili zonu.

 

Najbolji plej Mundobasketa ne bi bio to što jeste da se posle pauze nije pribrao i pod njegovom palicom su Moskovljani u drugom delu počeli da tope prednost protivnika. Smušenost i brzoplestost igrača vicešampiona Srbije uzrokovala je brzu tranziciju i otvorene šuteve rivalima, pa su na poluvreme otišli sa samo poenom prednosti.

 

 

U drugom poluvremenu su oba tima igrala u serijama. Započeli su je Moskovljani sa tri trojke, jednu je ubacio Teodosić, ali su odgovorili Kalinić i Vilijams, međutim, tada su krenuli problemi za crveno-bele. Loš procenat šuta za tri je uslovio nerezonska rešenja u napadu, razigrao se u tim trenucima Markoišvili koji je imao takoreći svoju mini seriju i u tri minuta ubacio osam poena.

 

Njemu se ubrzo pridružio i Teodosić i počela je noćna mora za igrače u crveno-belim dresovima. Nije se znalo da li veća opasnost preti od šuta spolja ili od sjajnih prodora i asistencija srpskog igrača, a sve to je prikazano kroz rezultat kao serija 18:2 i dvocifrenu prednost za šampiona Rusije 64:51.

 

 

Trener CSKA u tom trenutku uveo je igrače koji nisu dobili priliku da igraju, a to su iskoristili Beograđani. Serijom poena, prvo Blažiča (dve trojke i zakucavanje"), a zatim i sa dve trojke Vilijamsa potpuno su se vratili u meč i došli na samo sva poena zaostatka, ali novi veliki preokret je izostao. Najviše zahvaljujući nesigurnosti sa linije penala u odlučujućim momentima Blažiča, Rebića i Vilijamsa.

 

Crvena zvezda Telekom – CSKA 72:77 (23:13, 12:21, 16:25, 21:16)

 

Crvena zvezda Telekom: Mitrović 7, Blažič 7, Vilijams 15, Dangubić 4, Marjanović 12, Tejić 2, Cirbes 7, Dženkins 5, Jović 2, Kalinić 9.

 

CSKA: Markoišvili 19, Voroncevič 2, Kaun 9, Fridzon 11, Džekson 12, Teodosić 13, Hajns 6, Nikols, Koropkov 5.

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA