Odluka da li će biti fudbala za vikend u Srbiji pada u petak!

Do kraja radne nedelje bezbednosne službe odlučiće hoće li se održati "Parada ponosa", a od njihove odluke zavisi da li će se odigrati 7. kolo Jelen Superlige Srbije

  • 7

Odigravanje 7. kola Superlige Srbije je i dalje neizvesno, bar što se tiče njegovog održavanja za vikend kada je predviđeno, a problem je održavanje "Parade ponosa" koja je zakazana u nedelju. Prema svemu sudeći konačna odluka o tome hoće li biti za vikend fudbala u Srbiji biće doneta u petak kada se budu izjasnili policija i bezbednosne agencije.

Kako saznaju "Večernje novosti" postoje dve velike dileme koje moraju biti rešene do kraja radne nedelje, a to je da li će pre svega biti održana gej, parada, kojoj se protive sve na navijačke grupe u zemlji, desničarske organizacije i SPC, a druga je vezana da li će se igrati redovno kolo JSL. Jedno je sigurno, jedan događaj isključuje drugi.

- Petak je poslednji dan kada će se u bezbednosnim strukturama odlučiti koliki je stepen rizika održavanja "Parade ponosa", da li učesnici mogu da se zaštite i da li će ona biti održana - poručili su iz MUP-a, dok je komesar za bezbednost FSS, Milivoj Mirkov samo potvrdio da u slučaju da ona ne bude otkazana, fudbala neće biti.

- Propisi su jasni. Ako se održi "Parada ponosa" to znači da dan pre i na sam dan održavanja ne sme biti sportskih priredni u Beogradu. Mi čekamo procenu bezbednosnog rizika i prema tome ćemo odrediti naše dalje odluke -  rekao je Mirkov za "Novosti".

Stvar koja ovde pomalo čudi jeste da se takoreći čeka poslednji trenutak  da se saopšti timovima da li hoće ili neće igrati, jer u slučaju da "Parada" bude otkazana, superligaši će o tome biti obavešteni svega dan pred početak mečeva, a to bi moglo da izazove i organizacione probleme.

Takođe, ova situacija donosi velike probleme Partizanu, koga čeka u četvrtak meč u Ligi Evrope protiv Asterasa u Grčkoj, a zbog toga bi crno-beli u slučaju odlaganja kola, zatražili verovatno da samo oni igraju protiv OFK Beograda na Vračaru u subotu, kako bi imali dovoljno vremena da se odmore pred put i utakmicu koja ih očekuje sredinom sledeće nedelje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Normalan

    24. septembar 2014 | 12:56

    Zabraniti sport a promovisati bolest.tu nesto nije u redu?????

  • BgPetar

    24. septembar 2014 | 09:05

    Pa ju cu definitivno poludeti u kakvoj drzavi mi zivimo!!!Sram vas bilo politicari ovakvim gestom gubite i moj glas,sramota!!!

  • Grom

    24. septembar 2014 | 13:06

    Ma dajte ljudi ne dizite tenzije..prosetace gejevi i otici ce svak svojoj bolnici!!!!;)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA