MILIČIĆ: Smučila mi se košarka, okrećem se kikboksu! (FOTO)

Nekada jedan od najperspektivnijih srpskih košarkaša odlučio da stavi tačku na dosadašnju karijeru i najavio mušku borbu u ringu, okrećući se borilačkoj veštini

  • 8

Posle višemesečne medijske ilegale, bivši NBA igrač Darko Miličić najavio je definitivno povlačenje iz košarke, ali ne i kraj bavljenja profesionalnim sportom. On planira da postane prvak sveta u kikboksu!

- Ako već nikada nisam bio najbolji u košarci, u oveme ću možda moći da se ostvarim na vrhunski način. Ne znam tačan termin, ali učestvovaću u humanitarnom kikboks meču. Neće biti ništa namešteno, ozbiljno ćemo se tući- najavio je Miličić.

- Nisam mogao više da treniram i da teram sebe da radim ono što mi se ne radi, zato sam batalio košarku, to je za mene završena priča- priznao je Darko, koji trenira sa Nenadom Pagonisom, jednim od najboljih srpskih kikboksera.

- U pauzi, dok nisam znao šta ću sa košarkom, po povratku iz Amerike, jako sam trenirao, kao što sam i inače navikao, a posebno su mi prijali treninzi prilagođeni ovoj borilačkoj veštini. Drugačiji su od košarkaških treninga, ali su izuzetno naporni.

Darko još ne zna kada će ući u ring, ali se čini da je jako motivisan.

-Nikada nisam bio klasičan košarkaš, pa nisada neću biti običan bokser. U košarci sam se ponekad i provlačio, a ovde toga nema - uz osmeh otkriva bivši košarkaš.

Kraj karijere u Zvezdi čini se kao nedosanjani san.

- Nisu se sve kockice poklopile, ali tako je to u životu. Crveno-beli će uvek biti deo mene. Najbitnije je da sam sada srećan baveći se ovim sportom.

Šta na sve to kaže supruga?

- Hoće da me izbaci iz stana- šaljivo će Darko- nije baš oduševljena, kao ni drugi u porodici, ali mi je žena pa mora da me podržava.

Kada su discipline u pitanju, privlači ga K1.

- Mogu sve! Trčim, skače, udaram, lomim, lovim, pecam, jašem, preskačem...- duhovito, u svom stilu Darko najavljuje novo poglavlje u profesionalnom sportu!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA