Fofana postiže gol na svaka 43 minuta! Gde su u celoj priči Lazović i Škuletić? (VIDEO)

Tamnoputi napadač se u Partizanu nalazi, već skoro godinu dana, a postao je omiljen među navijačima kao da je mnogo duže u klubu*Razlog za to leži u njegovom skromnom ponašanju i dobrim performansima kada mu Marko Nikolić ukaže šansu

  • 13

Ismael Beko Fofana za kratko vreme je postao miljenik navijača Partizana. Tamnoputi napadač crno-belih kupio je sve pristalice kluba iz Humske kako svojim odnosnom prema dresu, tako i svojim realizatorskim sposbnostima, koje su izvanredne.

Uzimajući u obzir samo utakmice koje su odigrane ove sezone, Fofana ima sjajan prosek, postiže pogodak na svakih 43 i po minuta. Do ovog podatka se dolazi kada se pogleda vreme koje je centarfor proveo na terenu (131 minuta) i broj golova koje je postigao (3).

Fofana je od početka ove sezone zatresao mreže Voždovca, Rada i Bežanije, a igrao je 12 minuta protiv Toršavna, osam minuta protiv Voždovca, deset minuta protiv Nefčija, 18 minuta protiv Rada, dva minuta protiv Čukaričkog i 81 minut protiv Bežanije.

Uprkos ovim jako pristojnim statističkim parametrima, napadač iz Obale Slonovače i dalje ima veoma malu minutažu u Partizanu. Trener crno-belih, Marko Nikolić o Fofani je pričao u veoma pozitivnom kontekstu, ali je rekao da u ovom trenutku prednost u odnosu na njega imaju Danko Lazović i Petar Škuletić.

Taj potez se može smatrati veoma opravdanim, s obzirom na značaj koji Lazović ima u igri Partizana i na golgetersku formu u kojoj se nalazi Škuletić (11 golova od početka sezone).

- Dobro radi i stranac je koji se odavno ne ponaša kao stranac što je za svaku pohvalu. Ima taj hendikep da su mu konkurenti u špicu Danko Lazović i Petar Škuletić. Samo neka nastavi ovako da koristi svaki minut proveden na terenu i ja ću biti zadovoljan. Isto to važi i za Nemanju Kojića koji je dugo pauzirao zbog povrede, ali ćemo u ovom zgusnutom rasporedu morati za njega i za Fofanu da pronađemo minute bez trunke mogućnosti da potcenimo rivala – istakao je Marko Nikolić.

Sa ovim se i slaže Fofana. On je u izjavi za "Mocartsport" izjavio kako je svestan da još uvek mora da se bori za mesto u timu, ali da se nada da će dobiti veću šansu u predstojećem periodu, s obzirom na broj utakmica koje će klub iz Humske odigrati ove sezone.

- Da se ne lažemo, svaki fudbaler na svetu voli da svaku utakmicu igra od početka, međutim, svestan sam da su Škuletić i Lazović u prednosti, a da smo Kojić i ja tu da čekamo sa klupe. Kad bismo nekako mogli sva četvorica na teren to bi bilo idealno. Naravno, neizvodljivo - rekao je Fofana.

Grobari skoro na svakoj utakmici skandiraju "Beko Fofana, vojnik Partizana", a on se u skladu sa tim i ponaša. Evo i kako stoji statistički podaci vezani za startni napadački tandem, za koji se Nikolić konstatno opredeljuje.

Petar Škuletić je od starta ove sezone postigao 11 pogodaka, a ukupno je odigrao 1034 minuta. Prostom računicom dolazi se do informacije da postiže gol na svakih 94 minuta.

Sa druge strane Danko Lazović je od početka sezone na terenu proveo 1038 minuta i postigao osam pogodaka, čime se dolazi do podatka da postiže gol na svakih na 129, 75 minuta.

Međutim, Lazovićev doprinos se svakako ne može meriti statističkim podacima. Iskusni napadač je taj koji učestvuje u svakoj akciji svog tima, konstano navlači na sebe makar dva čuvara. Zna da sačuva loptu, da iznudi faul, uputi veoma koristan pas i ove sezone je sigurno pokretačka snaga "Parnog valjka". O tome svedoči i podatak da je Lazović nastupio na svakoj utakmici Partizana od početka sezone, a bilo ih je 14.

Napadači Partizana:

Ismael Beko Fofana - 3 gola - 131 minut - gol na 43,5 minuta

Danko Lazović - 8 golova - 1038 minuta - gol na 129,75 minuta

Petar Škuletić - 11 golova - 1034 minuta -gol na 94 minuta

(M. Raković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tuške

    26. septembar 2014 | 00:10

    Fofana,kralju svaka ti čast al je šteta što nemožeš doći do izražaja z

  • Miiile, još dinamita!

    26. septembar 2014 | 00:35

    Loš mu je menadžer

  • Vladaz

    26. septembar 2014 | 11:31

    Obrni okreni ispade da mi imamo najbolji napad posle ko zna koliko godina. Samo tako nastavite da se borite kao do sada i sve ce doci na svoje mesto. GROBARI S'TOBOM SVE DO POBEDE!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA