ŠOK! - Muamba iz Boltona doživeo infarkt na terenu, stanje mu se pogoršalo! (VIDEO)

Vezista Boltona samo se srušio na teren, a lekari su na razne načine pokušavali ga vrate u život. U klubu zabrinuti, zahtevaju poštovanje privatnosti igrača

  • 1

Šok u Engleskoj! Meč FA Kupa između Totenhema i Boltona na "Vajt Hart Lejnu" prekinut je u 42. minutu jer je prvotimac Boltona Fabris Muamba doživeo srčani udar na terenu. Lekari su se u bolnici borili za njegov život. Iako su u prvi mah iz bolnice engleski mediji dobili informaciju da je stanje igrača stabilno, to negiraju u klubu.

- Možemo samo reći da je Muamba doživeo srčani udar i da se nalazi u kritičnom stanju. To je za sada sve - istaknuto je u klubu, a mediji su zamoljeni da poštuju privatnost obitelji nogometaša.

Muamba se u 42. minutu samo srušio na terenu i nije davao nikakve znake života. Lekarska ekipa munjevito je brzo reagovala u pružila mu prvu pomoć. Deset minuta su pokušavali da ga vrate u život veštačkim disanjem i defibrilatorom. Posle deset minuta izneli su ga sa terena.

Sudija Hauard Veb je posle svega viđenog doneo odluku da se meč prekine, a igrači oba tima su sa zabrnutim licima otišli u tunel. Džermejn Defo čak nije mogao da sakrije suze.

Sa svih strana sveta stižu poruke podrške.

Rafael van der Vart je "tvitnuo": "Strašno je to što se dogodilo. Svi se molimo za Muambu"

Džek Vilšir je napisao: "Nadam se da će Muamba biti dobro. Svi smo uz njega"

Džastin Hojt, nekadašnji Muambin saigrač u Arsenalu, a sada fudbaler Midlsbroa je potresen: "Nadam se da će mom najboljem prijatelju biti dobro. Brate, molim te da ostaneš jak. Molim te! Bog je uz tebe" - napisao je Hojt na Tviteru.

Fabris Muamba rođen je u prestonici Zaira Kinšasi, ali se kao dete preselio u Veliku Britaniju. Prošao je Arsenalovu škou fudbala i za seniorski tim odigrao samo jedan meč u Liga kupu, pre nego što se preselio u Birmingem, za koji je nastupao dve godine. Pre tri i po godine prešao je u Bolton, za koji je odigrao više od 148 utakmica.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Španski fudbaler umro na terenu | Glas Bosne

    17. novembar 2014 | 15:22

    […] Podsjetimo, nedavno je fudbaler Totenhema Fabris Muamba doživio srčani udar na terenu, ali je preživio. […]

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA