Četiri razloga zbog kojih Delije i Zvezda ne vole gostovanje u Čačku! (VIDEO)

Neverovatne stvari se dešavaju kad crveno - beli igraju kraj Morave

  • 2

Crvena zvezda bi najradije preskočila gostovanje kraj Morave ako je moguće. Jer, neverovatno je kakvi sve kurioziteti vezuju ova dva kluba koji meč sedmog kola Jelen Super lige igraju od 19 časova.

 

1. KAMENOVANJE 1999.

 

Igrao se meč par meseci po završetku NATO bombardovanja, kada Borac nije mogao ozbiljnije da se suprostavi crveno - belima po kvalitetu, ali je meč obeležio sukob navijača i prekid utakmice.

 

Jedna od najbrutalnijih scena na domaćim fudbalskim terenima, izveštači sa utakmice su tada prenosili da je velika grupa navijača Borca uletela u teren, pratila Zvezdine koji su uleteli prvi i kamenovala pristalice iz Beograda. Bilo ne ponovilo se...

 

2. HAOS ZBOG DRESOVA 2006.

 

Delije su u sezonama kada je pod Draganom Stojkovićem Piksijem treća garnitura dresova bila NARANDŽASTA oštro protestvovali. Čini se da nikada veće vređanje nije bilo na meču u Čačku, jer su navijači Zvezde jasno želeli da stave do znanja da se takvom bojom opreme uprava poigrava sa istorijom i tradicijom kluba.

 

"Crveno-bele na teren, narandžaste u cirkus", glasila je parola na južnoj tribini stadiona 12. septembra 2006. godine.

 

 

3. GUBITAK MEČA I TITULE 2011.

 

Posle poraza u drugom delu sezone 2010/2011. tadašnji trener Zvezde Robert Prosinečki je rekao da je meč sa Borcem u Čačku najgori otkako je on trener.

 

I to nije najgore! Zvezda koju je pratio veliki broj navijača na ovom meču je posle 0:2 nekoliko sati kasnije defintivno ostala bez šanse za titulu, jer Partizan trijumfom nad Čukaričkim potvrdio odbranu krune.

 

 

 

4. TITO PITAO ZAŠTO, 1946.

 

Godina je 1946, a događaj "Prijem kod Tita" povodom štafete. Pokojni Ljubiša Sekulović, jedan od osnivača Zvezde izneo je zanimljivu anegdotu Politici.

 

- Tito me rukom pozove da mu priđem i pita: „Što ste izgubili u Čačku?

 

- U prvenstvu Srbije, koje je tada bilo kvalifikaciono za jugoslovensku Prvu ligu koja je tek trebalo da se osnuje, nedelju dana pre njegovog rođendana smo izgubili od Borca s 2:1. Počnem da fraziram: kako, eto, to više nije kao u staroj Jugoslaviji, kako se naš sport u socijalizmu već toliko razvio da su svi napredovali... Tito na to odmahne rukom: "Ma, potcenili ste ih".

 

I Tito se pitao zašto Zvezda gubi u Čačku!

 

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA