BOLJI MOTIV NIJE MOGAO DA IMA: Rajković nakon derbija postaje Zvezdin rekorder?!

Naravo, da bi došao na prvo mesto Zvezdine liste, mladi golman će, osim protiv partizana, morati i da sačuva mrežu protiv Voždovca u narednom kolu

  • 15

Tek mu je prva sezona kao standardni čuvar mreže Crvene zvezde, a Predraga Rajkovića još 180 minuta deli od toga da postane rekorder najtrofejnijeg srpskog kluba bez primljenog gola. Ali, da bi to učinio moraće da sačuva i mrežu protiv Partizana, kao i protiv Voždovca u narednom kolu.

Računajući i poslednji meč iz prethodne sezone, kada je Rajković branio u Novom Sadu, omladinski reprezentativca je stigao do 657 minuta bez primljenog gola. Pokušavali su redom Nišlije, Jagodina, Vojvodina, Spartak, Napredak, Novi Pazar i poslednji Borac, ali je Rajković nesavladiv ove sezone već 630 minuta. Plus onih 27 na Karađorđu.

Sledeće kolo Zvezda čeka Voždovac, ali već polovinom oktobra Rajkovića i družinu očekuje večiti derbi protiv Partizana. Bolji meč mladi golmna nije mogao da poželi kao motiv da mreža bude netaknuta. U tom slučaju Rajković će prestići legendarnog Milojevića na drugom mestu, ali i doskorašnjeg saigrača Bajkovića. Naravno, ukoliko bude siguran i protiv Zmajeva.

Miloje je mrežu Zvezde, u sezoni 1994/95 čuvao netaknutu na 787 uzastopnih minuta (podatak od 890 minuta nije istinit), dok je Bajko uspeo da se probije na prvo mesto Zvezdine liste sa 820 minuta bez primljenog gola, što mu je bilo dovoljno za četvrto mesto na večnoj listi.

Legendarni golman iz 90-ih je svoj niz započeo od 18. minuta večitog derbija u kojem ga je Ćirić savladao 24. septembra 1994. godine, a trajao je sve do 19. novembra kada je u 85. minutu primio gol protiv Rudara iz Pljevalja. U tom periodu nisu uspeli da ga savladaju Radnički Niš (3:0), Rad (0:0), Napredak (4:0), OFK Beograd (2:0), Zemun (5:0), Vojvodina (3:0) i Spartak (3:0).

S druge strane, Bajković je svoj niz počeo 17. marta 2012. godine u Borči, nakon što ga je savladao Vignjević, a u narednih osam mečeva je sačuvao mrežu. Redom su padali Partizan (2:0) - Kup, Borac Čačak (2:0), Hajduk Kula (3:0), Radnički Kragujevac (0:0), Metalac (5:0), Partizan (2:0) - revanš polufinala Kupa, Novi Pazar (0:0), Sloboda (1:0),a niz mu je prekinuo Batioha iz OFK Beograda.

Na večnoj listi srpskog fudbala na prvom mestu se nalazi bivši golman Partizana Mladen Božović sa 916 minuta bez primljenog gola. Drugi je pokojni golman Obilića Nenad Lukić sa 903 minuta, dok je Ivica Kralj stao na 840, a tu ga je zadržao Dejan Stanković golom u derbiju.

Elem, kako bi prestigao Božovića, Rajković će morati da ostane nesavladan i 79 minuta meča protiv Donjeg Srema, koji je na programu 25. oktobra na Marakani.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Da kako da ne

    30. septembar 2014 | 18:57

    Decko je zasluzio sansu i treba ga forsirati,mlad je,ima dobre reflekse i talentovan je

  • Srbijaaaa

    30. septembar 2014 | 19:02

    Steta sto nece postati rekorder... Protiv Institucije prima minimum dva komada.

  • DRAGOMIR

    30. septembar 2014 | 19:03

    Bas steta, grobari ce ga napuniti ko punjenu papriku.... Ovo nema nigde, da se racuna unapred rekord, ako bude bice , vazno da su na vestim ,pa makar sta bilo ....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA