PREMINUO SRĐAN SARIĆ: Čovek kome su košarkaši posvetili srebrnu medalju

Kondicioni trener košarkaške reprezentacije Srbije nije izdržao u borbi protiv opake bolesti

  • 19

Srđan Sarić, kondicioni trener košarkaške reprezentacije Srbije, preminuo je u utorak ujutru posle teške i kratke bolesti.

Trener kom su selektor Aleksandar Đorđević i reprezentativci posvetili pobede na Svetskom prvenstvu u Španiji, nije izdržao u najvećoj borbi života.

- Cela ekipa pozdravlja Srđana Sarića, našeg kondicionog trenera. Igramo za njega i ovim putem mu poručujemo da se ne da. Ovo je i njegov uspeh, iako nije mogao da bude sa nama - poručio je Miroslav Raduljica po plasmanu Srbije u polufinale Mundobasketa.

Sarić zbog bolesti nije putovao u Španiju sa košarkašima s kojima je radio na pripremama, a na dan spektakularnog dočeka isped Skupštine grada smogao je snage da zajedno sa njima proslavi osvajanje srebrne medalje.

U svojoj karijeri, Sarić je radio u ženskoj ekipi ruskog Spartaka koja je osvojila tri evropske krune, a bio je kondicioni trener muške reprezentacije Slovenije, kao i srpske selekcije do 19 godina.

Individualno je sarađivao sa mnogim zvezdama srpske (Krstić, Micov, Savanović, Raduljica, Marković, Varda...) ali i svetske košarke (Smodiše, Lakovič, Đentile...).

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA