LŠ: Matić doneo pobedu Čelsiju, Mažić svirao penal na Kipru, PSŽ trojkom ispratio Barsu (FOTO)

Prvi gol Matića u LŠ za Čelsi * Toti postao najstariji strelac u LŠ * Portu dva penala malo da pobedi * Barsa primila tri gola * Ćavi sa 143 meča rekorder po broju mečeva u LŠ

  • 2

Od početka sezone Barselona nijednom nije primila gol čime je bila jedini klub uz Crvenu zvezdu i Juventus, ali gostovanje PSŽ-u neće po dobrom pamtiti pošto su isprašeni sa tri gola u mreži - 3:2 (2:1).

S pravom je ovaj meč poneo epitet derbija drugog dana Lige šampiona jer smo bili svedoci prave goleade na Parku prinčeva gde je Barsa dva puta uspela da postigne gol odmah nakon što ga je primila, ali izabranici Luisa Enrikea nisu imali snage za konačan preokret.

Iako bez povređenog Ibrahimovića, PSŽ je održao čas fudbala Špancima koji su načeti već u 10. minutu. Međutim, prvenac Luiza anulirao je Mesi već u sledećem napadu, nakon odlične akcije sa Rakitićem. Grešku Hrvata i Ter Štegena u 26. minutu iskoristio je Verati i glavom doneo prednost Parižanima. Tako je bilo i do poluvemena, a Matuidi je u nastavku povisio na 3:1 u 54. minutu.

Ali, kao u prvom delu već u narednom napadu BUM. Barsa je smanila na 3:2 preko Nejmara. Trenutak za istoriju dogodio se u 69. minutu kada je umesto Rakitića na teren ušao Ćavi i tako postao igrač sa najviše mečeva u LŠ. Upisao je 143. meč i tako prestigao legendarnog Raula.

Nije Čavi uspeo ništa da promeni i PSŽ je upisao vredan trijumf protiv velike Barse koja je preko El Hadadija u 85. minutu pogodila i stativu.

U drugom meču ove grupe APOEL i Ajaks su podelili bodove 81:1), a gostujući tim je bio besan na srpskog sudiju Mažića zbog penala dosuđenog u 32. minutu. Prethodno je Andersen u 27. minutu doneo Kopljanicima vođstvo. Vođstvo koje je iz pomenutog penala anulirao Mandraka pet minuta kasnije.

S pravom Žoze Murino veruje srpskim reprezentativcima Branislavu Ivanoviću i Nemanji Matiću tokom sezone. Prvi je zatvorio prilaze golu Kurtoe, dok je drugi postigao prvenac za Plavce u LŠ i najzaslužniji je za tri boda koje je Čelsi odneo sa gostovanja Sportingu - 1:0.

Nakon boda protiv Sportinga, Maribor je načinio veliko iznenađenje i na gostovanju Šalkeu jer se iz Nemačke vraća neporažen - 1:1. Vodiili su Slovenci nakon prvih 45 minuta golom Bohara u samom finišu, ali je Huntelar u 56. minutu doneo egal. Činilo se da će Šalke uspeti da preokrene, ali se rezultat do kraja nije menjao.

Zanimljivo, na ovom meču mogla se videti i transparent Sandžaka na stadionu Šalkea.

Mančester Sitiju ne cvetaju ruže u LŠ. Najpre su u 90. minutu ostali bez bodova u Minhenu u prvom kolu, da bi bod sa Etihada večeras odnela Roma. i to na kakav način. Golom Frančeska Totija čime je Italijan postao najstariji strelac u LŠ prestigavši Rajana Gigsa sa 38 godina i tri dana. Igrao se 23. minut, a vođstvo Sitiju doneo je Aguero iz penala na samom početku.

U drugom meču grupe E, Bajern je savladao CSKA sa 1:0 čime su ušli u istoriju LŠ.

Kakav meč u Donjecku!!! Imao je Šahtjor vođstvo od 2:0 u 86. minutu, ali nisu uspeli da pobede Porto koji je imao dva penala na ovom meču - 2:2 (1:0). prvi Braimi nije uspeo da realizuje u 35. minutu, ali Martinez jeste drugi u 89. minutu. Isti igrač je u 94. minutu doneo bod Portu.

Aleks Tešeira je prethodno pogodio u 52. minutu za Ukrajince, a Adrijano je u 86. minutu Šahtjoru doneo veliku prednost. Ipak, ukrajinski šampion je ostao samo na bodu, posle onog koji us doneli iz Bilbaa.

A Bilbao je ostao na tom jednom bodu jer je izgubio u Belorusiji. Bolji od njih bio je BATE Borisov koji je nakon 40 minuta imao 2:0, ali je Aduric u samom finišu prvog dela vratio nadu Baskijcima. Ipak, do kraja je ostalo 2:1.

Rezultati:

Grupa E

CSKA - Bajern 0:1

(Miler 22)

Mančester Siti - Roma 1:1

(Aguero 4 pen - Toto 23)

Grupa F

PSŽ - Barselona 3:2

(Luiz 10, Verati 27, Matuidi 54 - Mesi 11, Nejmar 56)

APOEL - Ajaks 1:1

(Mandaka 32 - Andersen 26)

Grupa G

Sporting - Čelsi 0:1

(Matić 35)

Šalke - Maribor 1:1

(Huntelar 56 - Bohar 38)

Grupa H

BATE - Atletik Bilbao 2:1

(Polijakov 19, Karnicki 41 - Aduric 45)

Šahtjor - Porto 1:0

(Tešeira 52, Adrijano 86 - Martinez 89 pen, 94)

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Proka

    1. oktobar 2014 | 08:24

    Gospodo iz Zvezde i Partizana...vidite li koje rezultate postiže Maribor, koji nije bio ni u drugoj ligi Jugoslavije, kad je Zvezda bila prvak Evrope i sveta. I koji će prihod ostvariti samim učešćem u LŠ. A kako igraju možda i proleće dočekaju u Evropi. Pa sad vi gospodo vidite, gde su i šta su vaši klubovi !!!

  • alexb

    1. oktobar 2014 | 10:03

    Madzicu sramota si, pa nije ti apoel zvezda da moras stalno da sviras penal. Gldao sam utakmicu i sramota kako je lose sudio.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA