Hrvati plaču zbog Šćepovića: Otac mu je bio specijalista za Dinamo, hoće li i on? (VIDEO)

Stariji od braće Šćepović predvodi napad Seltika koji u četvrtak igra protiv šampiona Hrvatske, a naše kolege iz susedne države setili su se nekih zanimljivih detalja iz prošlosti počev od toga da je pre četiri godine upravo on dao nadu Zagrepčanima da mogu prezimiti u Evropi

  • 2

U Dinamu iz Zagreba ovih dana se ime Stefana Šćepovića izgovara sa strahopoštovanjem, mada više sa onim prvim delom ove reči. Naizgled deluje pomalo čudno kakve veze ima bivši napadač Partizana sa "modrima" osim da će igrati protiv njih za svoj Seltik u Ligi Evrope, ali priča između njih ima mnogo dublje korene.

Na "Maksimiru" centarfora "kelta" pamte itekako dobro, ali ono što je najbitnije po dobru. Kada je 2010. godine stariji od braće Šćepović igrao za Briž, koji je bio u grupi Lige Evrope, sa šampionom Hrvatske učinio je za ovaj klub nešto što kasnije igrači Dinama nisu umeli da iskoriste.

Evo i o čemu se radi. U pretposlednjem kolu, Dinamo je igrao protiv Viljareala u Španiji, dok je belgijski klub gostovao PAOK-u, koji je bio glavni takmac "modrima" za drugu poziciju u grupi. Pošto je Mamićev tim glatko poražen na "Madrigalu" 3:o, oni su čekali vesti iz Soluna kako bi saznali šta im je činiti u poslednjem kolu kada u Zagrebu bude gostovala grčka ekipa.

Rezultat nije bio povoljan za Dinamovce, jer je Briž gubio i pri tom rezultati, njima je bila potrebna pobeda od minimum dva gola razlike u poslednjem kolu, ali je onda na scenu stupio Šćepović. U poslednjim minutima meča izjednačio je rezultat i omogućio zagrebačkom klubu da minimalnom pobedom nad PAOK-om prezimi u Evropi.

paok - brugge 1-1 by pantrak1

Mnogi su tada u Hrvaskoj govorili da bi u slučaju prolaza Zdravko Mamić uz premiju koju je obećao svojim igračima, trebalo i jednu kovertu da pošalje na adresu srpskog napadača, međutim, to se nije dogodilo, jer je Dinamo u svojoj kući poražen i ostao je bez evropskog proleća.

Sada četiri godine kasnije, Srbin se nalazi sa druge strane i biće glavna pretnja po gol Zagrepčana u četvrtak, a to je ono čega se najviše plaše na "Maksimiru", jer šta ako se sada sreća okrene i baš on bude dželat kluba koji je jednom spašavao, a za to su pronašli i u još jednoj stvari.

Podsetili su se novinari fudbalske istorije sa ovih prostora i Stefanovog oca Slađana Šćepovića koji je kao fudbaler Partizana rešetao mrežu "modrih" kada god je stigao u vreme stare Jugoslavije, pa se sada pitaju zašto ne bi to isto činio i njegov sin.

I da završimo kako su naše kolege iz Hrvatske napisale, sin "specijaliste za Dinamo" je nekada spašavao taj klub, a sada će mu biti najveća prepreka ka tom dugo čekanom cilju - "proleću u Evropi".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA