Mitar i Markec promašivali, Realu trebali penali za pobedu nad Ludogorecom, Malme dobio Olimpijakos!

Deni Velbek treći fudbaler Arsenala koji je postigao het-trik * Ronaldo promašio penal po sedmi put u karijeri, ali se nedugo potom iskupio * Najveće iznenađenje pobeda Malmea nad Olimpijakosom

  • 5

Srbi se nisu preterano radovali posle drugog dana drugog kola Lige šampiona. Najveći razlog za zadovoljstvo imaju Neven Subotić i Miloš Jojić, koji su sa svojom Borusijom Dortmund rezultatom 2:0 slavili u Briselu protiv Anderlehta.

Pogledajte sve golove drugog dana 2. kola Lige šampiona!

Koliko li će tek u Belgiji stati Mitroviću na pleća zbog dve odlične prilike koje je imao, pogotovo druge u finišu poluvremena, kada je šutem iz neposredne blizine pogodio desnu stativu.

Dortmund je od početka bio prilično jak, postigao je rani gol i poremetio igru belgijske ekipe. Ćiro Imobile je posle sjajne asistencije Kagave već u četvrtom minutu postigao gol, a druga dva pogotka dela su Ramosa u drugom poluvremenu.

 Subotić je odigrao ceo meč, dok je Jojić sedeo na klupi.

Najveće iznenađenje večeri bio je Malme, koji je na svom terenu savladao Olimpijakos 2:0, za koji je ceo meč odigrao Luka Milivojević.

Heroj Malmea je Markus Rosenborg, koji je sa po dva gola u svakom poluvremenu zadao velike probleme grčkom šampionu, koji je bio favorit na ovom meču.

Dalje, neće se radovati ni Lazar Marković, čiji je Liverpul minimalno poražen u Švajcarskoj u Bazelu!

Marković je na meti kritika u engleskim medijima, i tek će biti jer do 81. minuta nije uspeo da postigne gol, mada je za to imao jednu zaista izglednu priliku.

Bazelu je pobedu doneo Šteler na početku drugog poluvremena, nakon izvedenog kornera.

Interesantno je bilo u Sofiji! Ludogorec je umalo iznenadio madridski Real, ali je tek posle preokreta šampion slavio - 2:1.

Već u šestom minutu, bam! Šok za aktuelnog šampiona, kom je Marselinjo posle kornera zatresao mrežu u Sofiji.

Svega četiri minuta kasnije, sudija pokazuje na belu tačku za Real, i naravno da loptu na nju stavlja Kristijano Ronalo! Ipak, Portugalcu je Stojanov maestralno odbranio, što je izazval trans u Sofiji, a u Ronaldovu ličnu statistiku upisan je sedmi promašaj sa penala.

Međutim, Ronaldo je uspeo da iznudi još jedan penal, i to na način zbog kog ga mnogi ljubitelji ne cene. Pao je Realov superstar posle duela sa Mocijem, a aribtar Tomson je pokazao na novi penal. Ovaj put je Ronaldo bio precizan, za ukupno 54. gol u Ligi šampiona na 53 utakmica.

Dugo je bio izjednačen rezultat, pa je Anćeloti poslao na teren čoveka koji prosto zna da igra u LŠ, Karima Benzemu, čoveka koji je na 14 utakmica u LŠ zabeležio osam golova i šest asistencija. On je dakle postigao pobednički gol.

Arsenal je na najbolji mogući način proslavio 18-godišnjicu dolaska Arsena Vengera na klupu londonskog kluba, pobedom od 4:1.

Režirao je Dani Velbek, koji je ostvario het-trik protiv neverovatno loše ekipe Galatasaraja. U strelce se upisao i Sančez.

Već na poluvremenu je londonska ekipa vodila 3:0, a od 60. minuta je zbog faula Šćešnjeg Arsenal ostao sa desetoricom na terenu.

Ubedljivu pobedu je zabeležio Bajer iz Leverkuzena, koji je potpuno nadigrao Benfiku i zasluženo slavio sa 3:1.

CORRECTION Germany Soccer Champions League

U verovatno najdosadnijoj utakmici dana, koja je trebalo da bude derbi, madridski Atletiko je minimalno slavio protiv Juventusa na svom terenu.

Jedini gol postigao je Turan, kom je asistirao Huanfran.

CORRECTION Germany Soccer Champions League Germany Soccer Champions League Karim Bellarabi, Eliseu Santos

U prvoj utakmici dana odigrane u Sankt Petersburgu, fudbaleri Zenita i Monaka igrali su nerešeno 0:0. Prikazan je slab i nezanimljiv fudbal u obostrano opreznoj igri, bez pravih šansi i uzbuđenja. Monako je bio nešto opasniji, a najizledniju priliku propustio je rezervista Fereira u 73. minutu, kada je njegov udarac odbranio golman domaćih Lodigin.

LIGA ŠAMPIONA, 2 kolo, grupe A, B, C, D:

A grupa:

Malme - Olimpijakos 2:0

(Rozenberg 42, 82)

Atletiko Madrid - Juventus 1:0

(Turan 75)

Tabela: Juventus, Atletiko, Malme i Olimpijakos po 3 boda.

B grupa:

Ludogorec - Real Madrid 1:2

(Marselinjo 6 - Ronaldo 25. penal, Benzema 77)

Bazel - Liverpul 1:0

(Štreler 52)

Tabela: Real Madrid 6, Liverpul i Bazel po 3, Ludogorec 0.

C grupa:

Zenit - Monako 0:0

Bajer Leverkuzen - Benfika 3:1

(Kisling 25, Son 34, Kalhanoglu 63. penal - Salvio 62)

Tabela: Zenit i Monako po 4, Bajer Leverkuzen 3, Benfika 0.

D grupa:

Anderleht - Borusija Dortmund 0:3

(Imobile 4, Ramos 70, 79)

Arsenal - Galatasaraj 4:1

(Velbek 22, 30, 52, Sančez 41 - Jilmaz 63. penal)

Tabela: Borusija Dortmund 6, Arsenal 3, Galatasaraj i Anderleht po 1.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Alija NP

    1. oktobar 2014 | 21:17

    Ronaldo je najveći folirant i smrad džaba mu što zna da igra kad je nula od čoveka

  • Londonac

    2. oktobar 2014 | 08:45

    Nisu im trebali penali. Dali su dva gola od kojih je jedan ponisten posle nepostojeceg ofsajda. Ovaj penal što je dao samo bi napravio rezultat 1-3. ;)

  • Goranapozdrav

    2. oktobar 2014 | 01:41

    Jedan je kristijano

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA