Dok se ne oporavi Dragan Milosavljević, kapiten Partizana biće...

Trener Partizana otkrio je da će do povratka Dragana Milosavljevića na teren, kapiten biti Milenko Tepić

  • 1

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević na konferenciji koju je održao pred novu sezonu rekao je da klub ima velike ambicije u novoj sezoni, iako se nalazi u izuzetno teškoj situaciji.

- U Solnoku se nismo dobro provodili ni kada smo bili u boljim situacijama, oni su ovek bili motivisani protiv nas, mada pamtimo i prošlu sezonu kada zbog obeveza u Evročelendžu nisu došli u Pionir. Mislim da bi Jadranska liga morala da napravi stabilno takmičenje gde su stvari precizno definisane, iako nema sumnje da se radi o kvalitetnoj ligi. Smešno je u ovoj situaciji pričati o košarci, ali nismo bez ambicija ove sezone - rekao je Vujošević na konferenciji za medije u hali Pionir.

Partizan će zbog suspenzije BAT u prvom kolu najverovatnije igrati bez Eda Murića, Luke Bogdanovića i Janisa Kuzeloglua, dok je od ranije povređen Andreja Milutinović.

- Veoma dobro smo radili uprkos svemu i u tom smislu sam zadovoljan ovom ekipom. Nadam se da će se situacija stabilizovati i da ćemo dovesto još jedno pojačanje. Očekujem povratak povređenih igrača. Kada se sve to ostvari, onda ćemo steći uslove da napravimo dobre rezultate - rekao je Vujošević.

Za povređenog kapitena Dragana Milosavljevića rekao je da očekuje da krajem oktobra počne da se vraća u trenažni proces. On je istakao da će klub sačekati da se skine blokada BAT- a i onda videti da li Luki Bogdanoviću odgovara uloga koju mu je namenio stručni štab. Vujošević je otkrio da je najveće pojačanje Partizana u ovom prelaznom roku Slovenac Murić imao i druge "jake ponude".

- Murić je došao u Partizan i pokazao da ima veliko poverenje u nas, iako je imao poziv našeg gradskog rivala i Cedevite, koji igraju u Evroligi ove sezone - rekao je Vujošević.

Novinare je zanimala i situacija oko Saše Pavlovića.

- Sa Sašom smo u kontaktu, on je imao dobru ponudu iz Kine, čini mi se milion evra za kratak preiod. Daleko od toga da smo blizu realizacije saradnje sa njim, ali ako on bude raspoložen, i mi ćemo biti raspoloženi da obnovimo saradnju na "ovaj naš način" - rekao je Vujošević uz osmeh.

Trener Partizana apostrofirao je Crvenu zvezdu, Cedevitu i Budućnost kao glavne favorite u Jadranskoj ligi u ovom trenutku.

- Zvezda je napravila odličnu ekipu, Cedevita ima veoma dobra tim, a tu je i Budućnost, koja posle dugo godina ima ozbiljan projekat - rekao je on.

Do povratka Milosavljevića na teren kapitensku traku nosiće Milenko Tepić.

- Za nas kao i sve ostale klubove Jadranska liga je osnovno takmičenje jer ima prohodnost u Evropu. Solnok je godinama najbolji klub u Mađarskoj, stabilan su klub, imaju ambicije, nadam se da ćemo u subotu izaći u što kompletnijem sastavu na teren. Nama će svaki meč ove sezone mnogo značiti, nadam se da ćemo biti bolji iz utakmice u utakmicu i verujem da ćemo kroz to stečeno iskustvo doći do nivoa klubova koji su na vreme stvorili ekipe - rekao je Tepić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Real

    2. oktobar 2014 | 17:10

    Napred Partizan..... Sve ce doci na kraju na svoje.....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA