SRPKINJE STALE U ČETVRTFINALU: Turkinje tukle uz domaćinsko suđenje!

U "Fenerbahče Ulker Areni" bilo je domaćinskog suđenja i velike borbe. Očekuje nas razigravanje od 5. do 8 mesta

  • 9

Košarkašice Srbije nisu uspele da u četvrtfinalu Svetskog prvenstva savladaju domaću selekciju Turske, koja je u Istanbulu slavila 62:61 (18:13, 6:17, 17:10, 18:16).

U "Fenerbahče Ulker Areni" bilo je domaćinskog suđenja i velike borbe, a Turkinje su serijom 15:4 u trećoj deonici napravile kapital za pobedu, koja je u poslednjoj deonici pogurana i sudijskim odlukama.

Arbitri su nas podsetili kako su i naši košarkaši prošli u onom polufinalu 2010. godine, kada su nas Turci dobili zahvaljujući greškama delilaca pravde.

Najefikasnije u timu Srbije bile su Milica Dabović sa 18 poena, i Nevena Jovanović sa 16 poena i pet skokova. Jelena Milovanović završila je utakmicu sa 11 poena i pet skokova. U pobedničkom timu najefikasnija je bila Lara Sanders.

TURSKA: Palazoglu 1, Kanitez 7, Kuskal, Vardarli 8, Dalgalar, Tunčler 4, Alben 8, Jilmaz 6, Sanders 14 (uz 19 skokova), Senjurek, Ivegin 12, Kaglar 2.

SRBIJA: Radočaj 8, Mandić, Čađo, Krnjić 1, Jovanović 16 (4/4 za tri), Milovanović 11 (3/6 za tri), Butulija, Ajduković 5, Marković, M. Dabović 18 (4/9 za tri), A. Dabović 2, Rad.

Turska se u polufinalu sastaje sa Španijom, koja je savladala Kinu rezultatom 71:55 (20:9, 15:8, 21:18, 15:20). Naše igračice će igrati za plasman od 5. do 8. mesta.

Naše igračice su na startu forsirale šut sa distance, i nisu briljirale. Samo za tri poena u prvih 20 minuta su šutnule 15 puta, a pogodile pet. Srećom ni Turkinje nisu bile ništa bolje, pogotovo kad je u drugoj četvrtini urodila plodom zonska odbrana Srbije.

Upravo u toj drugoj deonici je Srbija napravila prvi preokret, zahvaljujući odličnim rolama kapitena Milice Dabović sa dve trojke, na šta se nadovezala Nevena Jovanović. Na poluvremenu je rezultat bio 30:24 za naše košarkašice.

Nije moglo bolje da krene u nastavku - trojke Milovanovićeve i Dabovićeve odvele su naše igračice na maksimalnih "plus deset". Međutim, usledio je pad, a Turkinje su koristile pregršt novih šansi posle ofanzivnog skoka i topile prednost naše selekcije, najviše preko Ivegin, koja je postigla nekoliko važnih trojki. Sanders je pogotokom za 41:40 i konačan rezultat treće deonice ostvarila svoj dabl-dabl učinku (u tom momentu je imala već 16 skokova!).

Borbena Nevena Jovanović je uspela da pogodi još jednu trojku za egal, a onda je Jilmaz, koja je do poslednje deonice šutirala 0/14 uspela da veže šest vezanih poena. Usledile su greške naših igračica, ali i sudija, a iako je Milovanićeva postigla trojku za 54:57 na minut i po do kraja, vratila se nada u naše redove.

Sudija je na neshvatljiv način dosudio petu ličnu grešku Dabovićevoj, a odmah potom je Jovanovićeva postigla trojku na pola minuta do kraja, ali na kraju nije došlo do preokreta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jelena

    3. oktobar 2014 | 18:55

    Pa da se pravi docek!

  • deki smederevo

    3. oktobar 2014 | 20:14

    Kradja i to bezocna ..sramota jos veca od kradje muske reprez.bedno i jadno od strane organizatora.

  • džordž

    3. oktobar 2014 | 20:15

    anu dabović nije išlo, radočaj najgora, upropasti sve..mogle su naše devojke u polufinale, šteta !!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA