Za navijače CSKA je Liga šampiona ove godine završena! (FOTO)

UEFA je izrekla kaznu moskovskom klubu zbog nasilničkog ponašanja i izazivanja nereda njegovih pristalica na meču protiv Rome i ona je poprilično žestoka

  • 1

UEFA je zabranila navijačima moskovskog CSKA prisustvo na svim utakmicama grupne faze Lige šampiona ove sezone zbog nasilničkog ponašanja i rasističkih incidenata.

Naredne tri utakmice na svom stadionu u Moskvi ruski prvak odigraće pred praznim tribinama, potvrdila je Disciplinska komisija UEFA, a klubu je takođe zabranjeno da prodaje karte navijačima za utakmice u gostima protiv Mančester Sitija i minhenskog Bajerna.

CSKA je kažnjen zbog navijačkih nereda u porazu od Rome prošlog meseca na Olimpijskom stadionu u Rimu, gde su pristalice "armejaca" razvile desničarske transparente i sukobile se sa policijom.

Moskovljani su ove nedelje u porazu od Bajerna (1:0) igrali na praznom stadionu zbog rasističkog ponašnanja njihovih navijača prošle sezone.

- Nivo borbe protiv rasističkog ponašanja je pojačan. Svi vidovi bilo kakvog nasilja na stadionima biće strogo sankcionisani - saopštila je UEFA.

CSKA je dodatno kažnjen novčano sa 200.000 evra zbog toga što su njegovi navijači na utakmicama ubacivali na teren petarde i dimne rakete.

Na oštro sankcionisanje od strane UEFA ruski prvak ima pravo žalbe.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA