NI MARI NE ZNA S NOVAKOM U PEKINGU: Srbin je u finalu! (VIDEO)

Đoković će se za pehar u kineskoj prestonici boriti sa Tomašem Berdihom, koji je savladao Martina Kližana

  • 7

I Endi Mari je prevaziđena prepreka na putu ka trofeju u Pekingu! Najbolji svetski teniser Novak Đoković savladao je Britanca u polufinalu turnira na kom je i dalje nesavladav, u dva seta 6:3,6:4.

Novak će se za pehar u kineskoj prestonici boriti ili sa Tomašem Berdihom, koji je savladao Martina Kližana 6:4, 6:1.

Đoković i Mari su najavili veliku borbu, i premda to rezultat ne pokazuje, zaista i jesmo takvu gledali. Obojica su davali sve od sebe, priredvši sjajne i duge poene, a na kraju je zasluženo prošao bolji. Našem teniseru je ovo plasman u peto finale u Pekingu, gde je ostvario 23 pobeda.

Nole je imao krizu sredinom drugog seta, ali se brzo pribrao, i upisao 14. pobedu nad trenutno 11. teniserom sveta.

Mari je bolje startovao sigurnijim servisom, a nije trebalo da dugo da obojica počaste publiku dugim poenima. Već u trećem gemu gledali smo maratonski poena od 28 udaraca. Novak je bolje servirao i bio agresivniji, a nagrada za to je stigla u vidu iskorišćene brejk prilike u sedmom gemu i vođstvo 4:3.

Mari međutim nije tek olako predao prvi set, imao je šansu da izgradi brejk priliku, ali je Novak reagovao kako treba u pravim trenucima i ubrzo je osvojio set.

Već u prvom gemu narednog je Novak uspeo da napravi brejk loptu. Sa ukupno osam poena u nizu, Nole je poveo 2:0. Ubrzo je imao još jednu brejk šansu koju je propustio.

To se Novaku obilo o glavu, jer je počeo da greši, a uporni Britanac je iskoristio priliku da mu napravi problem i na kraju uzbrati ribrejkom za izjednačenje u setu 3:3.

U osmom gemu je usledio atomski tenis i ponovo duge razmene udaraca, a Đoković je bio kao zid! Na kraju je njegov pritisak poremetio Marija, koji je popustio i omogućio Noletu da napravi brejk i servira za meč.

Naš teniser ovu priliku nije propustio - meč je završen greškom Marija i slavljem našeg igrača.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA