Sa Jermenima imamo pozitivan skor, ali 0:0 u Jerevanu 2007. i dalje boli! (VIDEO)

Do sada smo tri puta u istoriji igrali sa Jermenima*Imamo dve pobede i jedan remi, ali je taj nerešen rezultat ostavio mnogo većeg traga nego dve pobede

  • 1

Utakmicom protiv Jermenije koja će u subotu biti odigrana u Jerevanu, reprezentacija Srbije će započeti kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, koje će se održati u Francuskoj 2016. godine. Naša selekcija će u ovom meču biti favorit, ali mečevi iz prošlosti sa Jermenima pozivaju na maksimalan oprez.

Sa Jermenima smo do sada odigrali tri utakmice i ostvarili dve pobede uz jedan remi. Ipak, taj nerešen rezultat ostavio je bolan trag, jer je bio jedan od razloga zbog koga se nismo plasirali na Evropsko prvenstvo 2008. godine u Austriji i Švajcarskoj.

Bilo je to 13. oktobra 2007. godine kada smo na stadionu "Republika" u Jerevanu pred 10.000 gledalaca ostavili veoma bled utisak protiv dobro organizovane odbrane Jermena. Selektor Srbije tada je bio Havijer Klemente, a Srbija je nastupila u sledećem sastavu: Stojković – Rukavina, Ivanović, Stepanov, Duško Tošić – Kovačević, Kuzmanović (Zoran Tošić 61), Stanković, Krasić (Janković 73) – Pantelić (Lazović 62), Žigić.

Godinu dana ranije, 11. oktobra 2006. godine Jermene smo dočekali na "Marakani" i rutinski ih pobedili rezultatom 3:0. Strelci su bili Dejan Stanković iz penala, Danko Lazović i Nikola Žigić, a Havijer Klemente je izveo sledeći sastav: Stojković – Duljaj, Stepanov, Krstajić, Dragutinović – Koroman (od 72. Ergić), Stanković, Kovačević, Trišović (od 46. Ilić) – Žigić, Pantelić (od 46. Lazović).

Pored ovoga, naša selekcija je odigrala i jednu prijateljsku utakmicu protiv selekcije Jeremenije 2012. godine. Tada smo slavili sa 2:0, a ulogu vršilaca dužnosti selektora je imao Radovan Ćurlić. Golove za našu selekciju su postigli Zdravko Kuzamnović i Branislav Ivanović, a utakmica je odigrana u Limasolu.

Ono na šta posebno treba obratiti pažnju jesu teški uslovi koji očekuju našu selekciju u Jerevanu. Visoka vlažnost vazduha i problematičan teren nam svakako nisu prednost, a na to je upozorio i Danko Lazović, koji je igrao za reprezentaciju Srbije i 2007. godine u prestonici Jermenije.

- Bio sam tada u timu, ali ne pamtim težu utakmicu od te u Jerevanu. Bili su dosta bolji od nas. Ta dva boda izgubljena tamo su nam na kraju nedostajala da se plasiramo na EP. Sada je bitno da dobro startujemo, steknemo samopouzdanje, ali ja sam ovde novi i bolje je da drugi pričaju - jasan je bio Lazović.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA