Porodica Bjanki i ranije je pretpela tragedije zbog Formule 1!

Deda Žila Bjankija, Lusijen Bjanki je 1969. godine poginuo treningu uoči trke Le Mana

  • 0

Nesreća Žila Bjankika na trci Formule 1 za Veliku nagradu Japana uzdrmala je svet. Njegovi roditelji saopštili su da je njihov sin i dalje u kritičnom, ali stabilnom stanju posle teškog udesa koji je doživeo. Oni su takođe dodali da je Žil zadobio difuznu aksonalnu povredu mozga, koja nastaje posle jakog udara u glavu i oštećenja nerava u mozgu.

- Ovo je veoma težak period za našu porodicu, ali poruke podrške koje je naš sin dobio od ljudi širom sveta malo su nam sve ovo olakšale. I zbog toga se svima zahvaljujemo - navodi se u saopštenju.

Francuski vozač je bio u planovima Ferarija za narednu sezonu, a italijanski tim je saopštio da računa na Žila ako se oporavi. On je u svet Formule ušao kao član programa razvoja mladih vozača. Žil je 2011. postao test vozač Ferarija, a dve godine kasnije prešao je u Marusiju kojoj je ove sezone doneo prve bodove u F1.

Italijanski mediji podsetili su da ovo nije prva drama koju porodica Bjanki doživljava. Žilov deda Mauro Bjanki bio je trostruki svetski šampion u GT kategoriji, a njegov brat Lusijen bio je pobednik Le Mana i vozač F1. Karijere Lusijena i Maura Bjanki su naglo prekinute 30. marta 1969. godine. Tada je Lusijen poginuo na treningu uoči trke Le Mana, a Mauro se posle pogibije brata oprostio od trka.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA