EKSKLUZIVNO: Uroš Tripković završio košarkašku karijeru!

- Imam dvoje dece, zdravlje mi je na prvom mestu, ne želim da rizikujem zbog košarke - kaže za Telegraf nekad jedan od najboljih šutera u novijoj istoriji srpske košarke

  • 15

Pre nepunih mesec dana napunio je 28 godina, što je u profesionalnoj košarci period kad igrač uglavnom daje svoj maksimum. Nekad je bio uzdanica Partizana, a sad se, zbog muke s povredama, Uroš Tripković oprašta od košarke!

- Definitivno sam završio profesionalnu karijeru! To je to... Dva puta su mi operisali hrskavicu na kuku s kojom sam imao problema, pravio sam dugu pauzu i rizično bi bilo sada da se vraćam - objašnjava Tripković za Telegraf.

- Ako bih želeo da se vratim, morao bih bar godinu dana da provedem u nekom lošijem klubu, da bih izborio kasnije bolji angažman. Opet, uvek postoji mogućnost da se povreda obnovi. Zdravlje je na prvom mestu.

Po odlasku iz Partizana u Huventud, Tripković je počeo da se muči s povredama, a nije bilo mnogo bolje ni kasnije u Malagi i Valjadolidu.

Kad se činilo da će konačno 2012. u Fenerbahčeu pokazati zašto je smatran jednim od najtalentovanijih srpskih košarkaša iz generacije 1986, to se ipak nije dogodilo.

Perspektivni Čačanin prošle sezone je pokušao da se vrati u Kremoni, u Italiji, ali nije uspeo.

- Malo mi je žao jer u ovim godinama ostavljam košarku, mogao sam više da uradim, ali ne želim da razmišljam o tome. Ima života i van sporta. Imam dvoje dece, i zbog njih, a i zbog sebe, zdravlje stavljam na prvo mesto - priča Uroš koji je poslednji put bio na spisku reprezentacije Srbije 2009. godine.

- Još ne znam šta ću dalje, čime ću se baviti, moram da razmislim - završava nekad jedan od najbolji šutera crno-belih, koji je s Partizanom osvojio 12 titula, a s Fenerbahčeom Kup Turske.

(M. P.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • марко

    8. oktobar 2014 | 16:10

    најгори играч који је икада играо за нашу репрезентацију

  • zoran

    8. oktobar 2014 | 15:24

    Sta cime ces se baviti?Pa ti imas 12 titula sa partizanom,pa tebi je mesto zagarantovano u upravi!Majstore!

  • kim

    8. oktobar 2014 | 15:09

    steta majstore

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA