Pun Pionir pozdravio Partizan, ali je Krka pobedila! Vujoševićevo prvo isključenje u sezoni! (FOTO)

Ovo je bila prva pobeda slovenačke ekipe nad srpskim šampionom u beogradskoj dvorani

  • 64

Pun "Pionir" pozdravio je igrače Partizana u prvom meču ABA lige na domaćem terenu, ali je pobedu odnela Krka.

Crno-beli su poraženi po prvi put od slovenačkog šampiona "kod kuće", rezultatom 64:68(15:17, 16:14, 18:20, 15:17).

Sjajnu partiju prikazao je doskorašnji igrač Krke Edo Murić, koji je na zvaničnom debiju za Partizan postigao 22 poena. Atraktivnim potezima je kupio oko 6.500 navijača u dvorani "Pionir".

Međutim, ekipa Aleksandra Džikića je uspela da u teškom meču zaustavi nalet crno-belih u trećoj četvrtini koji su imali prednost od devet poena, i da preokrenu rezultat, najviše zahvaljujući Malkomu Armstedu i njegovim 26 poena, za drugu pobedu u ABA ligi.

Utakmicu je obeležilo i isključenje trenera Partizana Duška Vujoševića u finišu treće četvrtine.

PARTIZAN: Tepić 7, Aranitović, Kuzeloglu, Murić 22, Marinković, Dalo 4, Milutinov 8 (10 skokova), Gagić 13, Andrić 8, Glišić, Bezbradica 2, Šalić.

KRKA: Kastrati 5, Rojc 13, Vangmene, Armsted 26, Mulalić 8, Buker 4, Polutak, Hukić 12, Zatežić, Bolčina, Ritlop.

Svi koji su predviđali tvrdu utakmicu sa malo poena, nisu pogrešili. Obe ekipe su krenule prilično sporo, ali je Krka bila bolja i vodila je veći deo poluvremena zahvaljujući preciznim šutevima sa distance, dok su crno-beli pravili greške u napadima. Partizanu je prve poene doneo Murić efektnim zakucavanjem.

Dok se "Pionir" punio, Partizan je u finišu prve četvrtine uspevao da se nametne u skoku, pogotovo u odbrani, i da zadrži priključak zaostakom od samo dva poena.

U drugoj četvrtini smo videli zonske odbrane na obe strane, a razigrao i Mihajlo Andrić, koji je dvema trojkama podigao prisutne u "Pioniru", a upravo je druga donela prvo vođstvo crno-belima za 31:29. Hukić ipak postavlja rezultat prvo poluvremena 31:31.

Serija Gagića od 5:0 pomogla je crno-belima da se se odlepe, a svojevrsan šou je napravio Murić sjajnim prodorima i blokadom. Partizan je u jednom trenutku imao "plus devet", ali je u finišu usledio pad, kada je Džikić zatražio tajm-aut. Na minut i po do kraja je Vujošević dobio drugu, isključujuću tehničku grešku. Na kraju je perioda je sa košem razlike na odmor otišla Krka.

Malkom Armsted je preuzeo "sva svetla" od Muriča, i briljirao je u poslednjoj četvrtini - znatno je doprineo da Krka bude efikasnija u napadu, te je na polovini odlučujuće četvrtine gostujuća ekipa imala maksimalnih +6. Bolja koncentracija i loš šut Partizana u samoj završnici kumovala je prvom porazu crno-belih u sezoni.

Naredni meč Partizan igra protiv Cedevite u Zagrebu u subotu, 11. oktobra od 19 časova.

ABA liga, 2. kolo:

Utorak

Olimpija - Cedevita 77:67

MZT Skoplje - Zadar 72:58

Cibona - Crvena zvezda 64:88

Sreda

Levski - Mega Vizura 98:89

Budućnost - Igokea 70:62

Solnok - Metalac 67:52

Partizan - Krka 64:68

Tabela: Crvena zvezda, Olimpija, Krka i Budućnost 2-0, Mega Vizura, MZT, Partizan, Solnok, Levski, Zadar 1-1, Cedevita, Cibona, Metalac i Igokea 0-2.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rale

    8. oktobar 2014 | 21:48

    Ovaj komentator će puci od muke. svakih pet minuta povećava broj gledalaca. počeo sa četiri, pa pet, da bi na odjavi rekao da ih ima šest i po. mozda je u pravu, da nisu igrali u areni? :)

  • a ha

    8. oktobar 2014 | 22:08

    Dule je pokušao isto kao i prošle sezone kad je gostovao Zadar,gde su Zadrani vodili igru i bili bliži pobedi...sada mu nije uspelo...realno Krka je bila bolja od partizana...

  • Ćomi

    8. oktobar 2014 | 22:01

    A nista novo po pitanju iskljucenja Vujosevica

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA