Đoković izgubio prvi set u Aziji, ali je trikovima prvi put pobedio Kukuškina

Srbin pobedio Kukuškina i otišao na megdan Davidu Fereru

  • 0

Đoković nastavlja da pobeđuje u Kini!

Nikada pre srpski teniser nije igrao sa Mihailom Kukuškinom, a verujemo da svetski broj 1 nije ni sanjao koliko će mu biti potrebno živaca da eliminiše Kazahstanca, što mu je 27 uzastopna pobeda na teritoriji Kine.

U osmini finala Šangaja je bilo 6:3, 4:6, 6:4, a ovaj rezultat je važan jer znači da je Novak prvi put na azijskoj turneji izgubio set.

Novak je u trenucima kada je zaostajao u drugom setu 1/8 finala imao i raspravu sa glavnim sudijom meča koji ga je upozorio na predugo pripremanje servisa, ali je i pored prisustne nervoze najbolji teniser sveta stigao u četvrtfinale gde će mu rival biti David Ferer.

Slomio je rivala na 4:3 u prvom setu za vođstvo od 1:0, da bi posle izgubljenog drugog, u trećem Novak izdržao nalete vrlo raspoloženog rivala, i posle brejka za 3:2, uspeo da sačuva svoj servis do kraja meča.

BEZ PORAZA OD FERERA TRI GODINE

U borbi za polufinale Novak neće igrati protiv Endija Marija kojeg su mnogi očekivali, već sa Davidom Fererom, šanskim teniserom koji nije pobedio Srbina od završnog Mastersa u Londonu 2011. godine.

Od tada, Novak je slavio svih šest puta, uključujući i četvtfinale Rima ove godine.

Ukupno, skor je Đoković - Ferer 12:5.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA