Đoković ispao od Federera i propustio istorijsku priliku! (VIDEO)

Srpski teniser protiv ovako raspoloženog Švajcarca nije imao šanse

  • 13

Novak Đoković nije uspeo da 30. put uzastopno pobedi u Kini, ali što je važnije, nije uspeo da se plasira u još jedno finale Mastersa u Šangaju.

Federer je bio jači: 6:4, 6:4!

Najbolji trenuci meča.

Nije uspeo ni da se konačno izjednači u pobedama sa Rodžerom Federerom, jer je sada skor 19:17 za Švajcarca, ali o toj jurnjavi će se tek pisati.

Đoković neće igrati u finalu protiv Žila Simona jer je protiv sebe imao perfektnog Federera koji je kontrolisao meč od prvog do poslednjeg gema, dozvolivši samo jednu brejk loptu protivniku.

Videli smo još jedan od onih mečeva kad svi misle da će Novak lako pobediti Federera, jer jednostavno igra bolji tenis mesecima unazad u odnosu na Federera. Ali, usledi buđenje Švajcarca koji nas ponovo vrati u realnost i kao da poručuje" smirite se, još ću da igram".

Novak je ponovo vrteo glavom, krivio sebe za skoro svaki loš potez koji je napravio, dok je istovremeno samopouzdanje Federera konstantno bilo na visokom nivou.

Pogađao je sve što je bilo potrebno: servis, forhend, voleje i samo čekao da loš potez Đokovića pretoči u prednost gemovima.

Đoković je ovim porazom samo pojačao bojazan da će ga Federer prestići na kraju sezone na čelu ATP liste.

Naime, iako Novak ima ogromnu prednost, (brani 3500 poena uključujući i 1000 iz Šangaja), on će igrati samo u Parizu i Londonu do kraja, a Federer ide i u Bazel (serija 500), kao i finale Dejvis kupa (kao serija 500). Švajcarac uz to, brani samo 790 poena.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sutra

    11. oktobar 2014 | 14:57

    Nole nekako uvek stane na korak do izjednacenja skora sa Federerom. Kao da ga neki pritisak sputa.

  • Dule Vujosevic

    11. oktobar 2014 | 15:21

    Federer je kralj tenisa!!!

  • LLL

    11. oktobar 2014 | 16:44

    Đoković je dobar ali realno Federer je broj "1".

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA