OVAKO NEĆEMO OTIĆI U FRANCUSKU: Srbiji bod u Jermeniji zahvaljujući Stojkoviću (VIDEO)

Orlovi gubili do 90. minuta od domaćina, ali je Zoran Tošić uspeo da savlada Berezovskog * Međutim, boda ne bi bilo da Stojković u 83. minutu nije odbranio penal - 1:1

''Ne pamtim težu utakmicu od te u Jerevanu. Ta dva boda su nas koštala odlaska na EP 2008. godine.'' Reči koje je Danko Lazović oprezno izgovara na okupljanju fudbalske reprezentacije Srbije neposredno pred polazak u Jerevan. Mesto gde se tražio novi početak za srspki fudbal i pravi put ka EP u Francsukoj 2016. godine.

Međutim, pre sedam godina, naši fudbaleri su uzeli bod Jermenima (0:0), a slično su počeli i put ka Francuskoj, iako je sramotan poraz bio na vidiku - 1:1 (0:0). Slobodno možemo reći sramotno jer Srbija za 90 minuta nije stvorila nijednu pravu priliku, dok su Jermeni junački odigrali, iako su bili lišeni nekolicine standardnih fudbalera. Šta bi bilo da je napadač Dortmunda Henrik Mktarijan bio u postavi?

Junak Srbije bio je golman Vladimir Stojković koji je, pri rezultatu 1:0 za domaćina, odbranio penal Pizeliju, ali srpski golma nije mogao ništa 10 minuta ranije kada se Arzumanjan kao duh ušetao u peterac i savladao srpskog golmana. Bod Orlovima doneo Zoran Tošić u 90. minutu.

I kod gola i kod penala  za Jermene Stefan Mitrović je bio taj koji je pogrešio. Najpre je Arzumanjana ostavio samog ispred Stojkovića, da bi u 82. minutu neoprezno startovao i skrivio najstrožu kaznu. Srećom po njega da je Stojković dokazao da je majstor za penale, a Tošič kakvu levicu ima. Dobio je loptu na 16 metara, opalio po njoj, a Berezovski je paradom samo ulepšao gol.

Dik Advokat je remijem započeo posao zbog kojeg je doveden, a očigledno ništa nije naučio iz istog rezultata sa Francuskom. Izveo je na teren identičnu postavu kao protiv Trikolora. Postavu koja ništa nije uradila za 90 minuta, bez obzira što smo postigli pogodak u 90. minutu. Mada, kako smo igrali možda i nismo zaslužili da odnesemo bod iz Jerevana.

- Kako je išao tok utakmice moglo je da bude mnogo gore. Došli smo da pobedimo, ali srećom smo izvukli i ovaj bod. Imali smo tešku situaciju, a sada moramo da gledamo Albaniju - rekao je strelac gola Zoran Tošić.

Upravo je Tošić i sredinom prvog poluvremena imao najbolju priliku. Odlično se oslobodio čuvara, ali nije šutirao onako kako je želeo. kao i Ivanović nakon jedog kornera kada je sa peterca neometano šutirao pored gola.

Srbija je bila i hendikepirana od 27. minuta kada je zbog povrede izašao Lazar Marković. Umesto njega ušao je Kuzmanović čiji prvi šut je zamalo završio u golu. prvu priliku u drugom delu imala je Srbija, ali je ponovo Tošić loše reagovao u kaznenom prostoru.

Jermeni su vrlo brzo preuzeli inicijativu i pomenuti gol je praktično visio u vazduhu. Nakon primljenog gola Srbija je pala, ali je Stojković bio priseban, što nam se isplatilo na kraju.

- Ovo je osvojen bod. Očekivali smo više. Dominirali smo u drugom delu, desio nam se prekid gde smo primili gol koji na sje sasekao. Da smo mi prvi dali gol verovatno bi pobedili - rekao je kapiten Ivanović nakon meča.

JERMENIJA - SRBIJA 1:1

(Arzumanjan 73 - Tošić 90)

JERMENIJA: Berezovski, Harojan, Arzumanjan, Voskanjan, Mkrtčjan, Artur Artur Edigarjan, Pizeli (Karepetjan 85), K. Hovhanisjan, Hajrapetjan, Sarkisov, Manučarjan (Dašvan 66).

SRBIJA: Stojković, Ivanović, Nastasić, S. Mitrović, Kolarov, Gudelj (Mitrović 74), Matić, Marković (Kuzmanović 27), Tadić, Z. Tošić, Đorđević (Lazović 70).

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ironičar

    11. oktobar 2014 | 20:40

    Šta komentarišete pametnjakovići, navijajte za Albaniju ako hoćete, žviždite našem golmanu, žviždite i našoj himni ko vas tera da budete Srbi, budite nešto treće. Jermenija je u poslednjom vremenu dokazala mnogim reprezentacijama da nema šale sa njima, pogotovo ne kod kuće.. očekivalo se da bude makar pobeda za jedan gol za Srbiju realno, ali srećom osvojili smo bod i izbegli bruku, no bod je bod. Ne bi ni Francuska ni Engleska, kako igraju, mogli da bolje pariraju ovom bunkeru danas. Pogotovo ne protiv Jermenije, Šta bre hoćete...

  • Lazio

    11. oktobar 2014 | 19:38

    Malta,Luksenburg,Farska Ostrva to je nas rang....

  • Ćomi

    11. oktobar 2014 | 19:16

    Nikad vise necemo igrati kao za vreme Radomira Antica!I dali ce ovaj Tole otici

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA