DEFINITIVNO: Meč Srbija - Albanija je prekinut! (FOTO)

Fudbaleri Srbije i Albanije nisu više od sat vremena bili na terenu, a delegat je doneo odluku da utakmica i ne bude odigrana do kraja

  • 69
Meč koji će ući u istoriju svetskog fudbala ali ne zbog igre dve reprezentacije Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Mnogi su se pribojavali, i to se nažalost desilo! Neverovatna provokacija od navijača Albanije na utakmici sa Srbijom na stadionu Partizana uzrokovala je nerede na terenu i tribinama, a posle pauze od skoro sat vremena, meč je i definitivno prekinut!

Prekid utakmice usledio je zbog skandala sa dronom koji je leteo iznad terena, sa zastavom "velike Albanije", koja je očigledna provokacija gostujućih navijača, kojima nije ni dozvoljeno prisustvo!

Meč neće biti nastavljen iz bezbednosnih razloga, zvanično je saopštio oficijelni spiker na stadionu Partizana.

Susret je prekinut kada se iznad terena pojavio mali leteći objekat sa albanskom zastavom.

U trenutku kada je srpski fudbaler Stefan Mitrović uhvatio zastavu, na njega su nasrnula dvojica albanskih igrača u pokušaju da mu je otmu.

Tada je došlo do opšte gužve na terenu, utrčalo je i nekoliko navijača, pa je sudija Martin Etkinson iz Engleske pozvao igrače u svlačionicu i prekinuo meč.

Fudbaleri Albanije su prilikom napuštanja terena gađani bakljama i upaljačima, a policija je ušla na južnu tribinu i razdvojila dve grupe navijača.

Navijač koji je uleteo na atletsku stazu udario je jednog albanskog igrača kada je napuštao teren.

Prekid je trajao više od 50 minuta, a u međuvremenu vođene su konsultacije između predstavnika dva nacionalna saveza i delegata UEFA o tome da li može da bude nastavljena.

Konačna odluka je da meč neće biti nastavljen, iako je postojala dobra volja delegata, sudijske trojke ali i predstavnika FSS. Prema nezvaničnim inforamcijama, predstavnici albanskog saveza su se pribojavali za sigurnost svojih igrača. Postavljali su razne uslove, poput onog da se isprazni ceo stadion, a ne samo južna tribina.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Гаврило Принцип

    14. oktobar 2014 | 22:40

    Stoka šiptarska!!!

  • Nikola

    14. oktobar 2014 | 22:56

    ne radi se o provokaciji "zastavom Albanije" na fudbalskom meču Srbija - Albanija, već o provokaciji mapom Velike Albanije u kojoj je ucrtana zastava. Problem je Velika Albanija, a ne zastava. Da li je sad jasno? Molim vas počnite da izveštavate istinu, a ne da koristite svaku priliku da prikažete Srbe kao netolerantan narod kojeg provociraju tuđe zastave !!!!

  • Don Silencio

    14. oktobar 2014 | 22:50

    Totalno opravdana reakcija srpskih navijaca i fudbalera pozdrav iz Novog Pazara

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA