PESNIČENJE, HVATANJE ZA GUŠU I ŠUTIRANJE: Tri najžešća sukoba u Derbijima u poslednjih 20 godina! (VIDEO)

Zbog naboja koji donose međusobni dueli Crvene zvezde i Partizana vrlo često se dešavalo da, ne samo na tribinama, već i na terenu između igrača dođe do žestokih okršaja, a evo onih najupečatljivijih

  • 5

Večiti derbiji su uvek donosili bili više od obične utakmice. Strast na tribinama i na terenu, borba do poslednjeg atoma snage i iskre u očima igrači sastavni su deo toga, a sve je to proizvod želje da se pobedi najveći mogući rival.

Upravo zbog tog naboja koji donose međusobni dueli Crvene zvezde i Partizana vrlo često se dešavalo da, ne samo na tribinama, već i na terenu između igrača dođe do žestokih okršaja.

Mnogo puta se do sada događalo da u žaru borbe među fudbalerima iz dva tabora se ne završi sve na ružnim rečima i psovkama, već da počnu da sevaju pesnice i otvorene šake, a bude tu i "vatanja za gušu". Takvi sukobi su naročito bili učestali u poslednjih 25 godina, jer je rivalstvo između dva tima postalo mnogo veće nego što je bilo ranije.

Jedan od najupečatljivljijih i najžešćih obačuna između igrača dva kluba dogodio se u prolećnom Derbiju 1994. godine, a sukobili su se Zoran Mirković i Anto Drobnjak. Sve je počelo gužvom u šesnaestercu, a najratoborniji su bili napadač Zvezde i defanzivac Partizana. Epilog je na kraju bio da je Mirković dobio tromesečnu zabranu igranja.

Još jednom je u glavnoj ulozi u sukobima na duelima crno i crveno-belih bio Zoran Mirković. Bilo je to u 95. Večitom derbiju kada se sukobio sa Ilijom Ivićem. Bilo je tu malog šutiranja nogama, ali se brzo raščistila gužva. Ipak, ostao je to jedan od većih sukoba u večitim derbijima.

U poslednjih desetak godina navijačima dva kluba će svakako ostati i "hvatanje za gušu" Almamija Moreire i Ibrahima Gaja u 134. Večitom derbiju. Zvezdin Senegalac nije mogao da se suzdrži posle jednog duela sa vezistom crno-belih, a sudija Milorad Mažić je na kraju obojici pokazao crvene kartone.

Pomenimo na kraju i da je u tunelima i svlačionicama bilo mnogo više sukoba između igrača dva tima, nego na terenu. Svi se sećaju šamparanja Marka Lomića i Ognjena Koromana, takođe slično se dogodilo i sa Radoslavom Petrovićem i Nikolom Petkovićem.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sasa

    18. oktobar 2014 | 16:31

    Sramotno sudjenje Mazica sa ovim kartonima. Moreira se ocigledno samo branio.

  • .

    18. oktobar 2014 | 15:08

    Niste napomenuli Kneževića ( nisam sto.posto siguran da se tako zvao). On je derbiju šamarao jednog zvezdinog igrača a zatim je jednog zgazio.

  • Trkaliste Šabac

    18. oktobar 2014 | 18:13

    Neponovljivi Bata Mirković...!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA