I TO SE DESILO! Šimunić prigovara predsedniku Hrvatske zbog utakmice Srbija - Albanija!

"Hoćete li reagovati na skandiranje srpskih navijača na utakmici Srbija - Albanija "Ubij Hrvata da šiptar nema brata," poručio je fudbaler, koji je reprezentativnu karijeru završio zbog ustaškog pokliča

  • 45

Svi se sećamo Josipa Šimunića, bivšeg fudbalera Hrvatske koji je svoju reprezentativnu karijeru završio suspenzijom zbog pokliča "Za dom spremni". Trebalo je da ode na Mundijal u Brazilu i tu se oprosti od nacionalnog dresa, ali je FIFA bila nemilosrdna, kao i uvek kada su u pitanju izgredi sportista, kakav je bio njegov na "Maksimiru".

E pa taj isti Šimunić piše otvoreno pismo predsedniku Hrvatske Ivi Josipoviću, gde ga kritikuje na osnovu brojnih tačaka, pa čak i nereagovanja povodom prekinute utakmice između Srbije i Albanije, kada je posle pojave zastave "velike Albanije" usledio haos na terenu stadiona Partizana.

Prenosimo vam Šimunićevo otvoreno pismo hrvatskom predseniku, uz komentare portala "Index.hr":

"Zašto je vama predsedniče Republike Hrvatske neugodno doći na stadion? Je li to zbog domoljubnih pozdrava "U boj, u boj" i "Za dom" ili vam je neugodno zbog paljenja hrvatske zastave u prisustvu, sad već bivšeg, ministra nauke, obrazovanja i sporta Željka Jovanovića?", napisao je Šimunić. Primetićete da zaboravni Džo nije spomenuo onaj deo "spremni" kod pokliča "za dom", koji, na žalost, često čujemo na hrvatskim stadionima.

"Je li i on slao krivu poruku svojim dolaskom na utakmicu Srbija - Hrvatska u Beogradu 6.9.2013? Zašto se Vi predsedniče Republike Hrvatske konkretnije niste pozabavili izgredima poput već navedenog paljenja hrvatske zastave u Beogradu na stadionu "Marakana" i vređanja hrvatskih igrača i navijača uvredljivim transparentima i povicima?".

"Zašto niste reagovali na incidente u Vukovaru za vreme evropskog košarkaškog prvenstva za juniore u Vukovaru, ni o incidentu kada je vođa "vukovarskih Grobara", ali i pripadnik vukovarske policije išarao autobus GNK Dinama u kojem je ekipa došla na memorijalni fudbalski turnir u spomen na generala Blagu Zadru?

Hoćete li reagovati na skandiranje srpskih navijača na utakmici Srbija - Albanija "Ubij Hrvata da šiptar nema brata"?", poentirao je Šimunić, koji je nakon kraja karijere u reprezentaciji postao prava ikona desnice.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Slava

    16. oktobar 2014 | 23:36

    Био сам на утакмици Србија -албанија, певали смо свакакве увредљиве песме, али Хрвате нисмо спомињали! Зашто овај Аустралијски Усташа, са именом Хозе (као да је Мексиканац) узима нас Србе у своја прљава уста???

  • Zzzz

    17. oktobar 2014 | 00:02

    Ovaj Simunic je glup covjek, pa navijace niko nije pozivao da nesto govore, oni imaju pravo da pjevaju i pricaju sta hoce, a druga stvar je sta je on uradio, DEFEKTAS

  • Ccc

    16. oktobar 2014 | 23:29

    Dubre si bio i dubre ces ostat...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA