Koliko bi Lalatović trebalo da odstupi od "prosečnih" 11 Zvezde ove sezone?

Trener crveno-belih retko je menjao prvu postavu tokom sezone, ali će zbog povreda i pada forme pojedinih fudbalera najverovatnije odstupiti od standardnih 11 * Međutim, ne i od formacije 4-1-4-1

  • 2

Proverene snage ili iznenađenje? Sve u napad ili oprezna i taktička igra? Velika dilema za trenera Crvene zvezde Nenada Lalatovića pred predstojeći 147. večiti derbi u subotu.  Kojih 11 će se naći na terenu u Humskoj i pokušati da trijumfuje na komšijskom terenu nakon dva poraza u 90. minutu?

Kao i njegov prethodnik Stojanović, tako i Lalatović ima velikih problema sa povredama igrača neposredno pred derbi. Slovenac tada nije mogao da računa na Abiolu Daudu, a ni njegova zamena Đorđe Rakić nije bio spreman za teren. Iskusni špic je sada prva Lalatovićeva opcija, ali je i dalje neizvestan zbog povrede.

Malo ko zna da je Stojanović bio primoran da igra sa jednim napadačem, iako je celu sezonu napadao sa dvojicom gore. Upravo pomenuta povreda Daude, ali i Rakića, ga je onemogućila u tome, a mnogi su ga nakon poraza optužili da se branio jer je Zvezdi igrao i bod.

- Stavio sam dva zadnja vezna kako bi Ninković i Lazović imali potpunu slobodu u napadu. U slučaju gubljenja lopte tu su bili Kovačević i Gogić koji su pokrivali stranu gde je lopta izgubljena. Rakić je dva dana pred derbi dobio strašnu uaplu mišića i nije mogao na nogama da stoji, a znamo da je izašao iz velike povrede - otkrio je tada Stojanović novinarima šta mu je krojilo tim.

I Lalatoviću će povrede svakako krojiti prvih 11 jer bi Marko Petković sigurno bio desni bek da nije doživeo povredu ukrštenih ligamenata, Daniel Avramovski bi verovatno igrao na poziciji plejmejkera, ali ima snage samo za jedno poluvreme. Plus neizvesnost oko pomenutog Rakića koji će najverovatnije morati i povređen u bitku.

Mladi stručnjak tokom sezone nije odstupao od standardne formacije 4-1-4-1, a verujemo da će i protiv Partizana njegovi vojnici biti u ovoj liniji, a pitanje je koliko će lalatović odstupiti od prosečnih 11 ove sezone. Mesto među stativama je zagarantovano za Predraga Rajkovića koji je, osim meča u Kupu, branio svaki minut i tek u prošlom kolu je savladan.

Promena u granitnoj odbrani Zvezde će biti upravo zbog povrede Petkovića, a njegovo mesto će najverovatnije zauzeti Nejc Pečnik, dok su ostala tri mesta rezervisana za Savu Pavićevića, Darka Lazića i kapitena Nikolu Mijailovića.

- Zašto menjati tim koji pobeđuje - bile su Lalatovićeve reči na pitanje da li će Planić zameniti Lazića u momentu kada je proidošlica iz OFK Beograda dobila pravo da nastupa za Zvezdu. Ali, Lazić je oduševio i kupio mesto među prvih 11. Planić ga je zamenio samo u Kruševcu, dok je standardna četvorka igrala sve mečeve do sada.

Mesto zadnjeg veznog rezervisano je za Aleksandra Kovačevića koji je, takođe, počeo svaku prvenstvenu utakmicu od početka sezone i jedan je od najboljih prvotimaca Zvezde ove jeseni. Pitanje je ko će mu praviti društvo. Gledajući postave sa prethodnih mečeva to bi trebalo da budu Miloš Bosančić i Vukan Savićević, s tim da je ovaj poslednji u padu forme, tako da će na njegovo mesto mladi Mihailo Ristić.

Popularni Boske je na poslednja tri meča bio starter, s tim da prva dva kola i nije imao pravo nastupa. Za razliku od Bosančića, Savićević je poslednja dva meča izgubio mesto među prvih 11, ali je prethodno šest puta bio starter. Ristić je samo jednom bio starter, ali je većinu mečeva ulazio sa klupe i dobro obavljao posao.

Desna strana apsolutno je rezervisana za Lazovića. Zvezdina uzdanica jedino protiv Spartaka nije igrala zbog povrede, ali je Čačanin sve ostale mečeve počinjao od prvog minuta.  Levo će najverovatnije igrati Nenad Gavrić. Pre svega što je postigao dva gola na poslednja dva meča, ali i to što je polovinu susreta počeo kao starter.

Najistureniji je trebalo da bude Đorđe Rakić. Samo u poslednjem kolu protiv Voždovca nije igrao zbog povrede, dok je prvih sedam kola predvodio napad Zvezde. Postigao je četiri gola i najbolji je strelac šampiona od početka sezone. Ipak, pomenuta povreda je učinila svoje i kako se nezvanično može saznati, Rakića će na derbiju najverovatnije zameniti mladi Luka Jović. Iako nijednom nije bio starter, dobiće prednost nad Despotovićem.

Pitanje za navijače: Ko bi po vama trebalo da se nađe u prvoj postavi Crvene zvezde u subotu?

Prvih 11 Crvene zvezde od početka sezone:

Radnički Niš: Rajković, Petković, Lazić, Pavićević, Mijailović, Kovačević, Milijaš, Savićević, Lazović, Pečnik, Rakić.

Jagodina: Rajković, Petković, Pavićević, Lazić, Mijailović, Kovačević, Milijaš, Savićević, Pečnik, Lazović, Rakić.

Vojvodina: Rajković, Petković, Pavićević, Lazić, Mijailović, Kovačević, Milijaš, Savićević, Pečnik, Lazović, Rakić.

Spartak: Rajković, Petković, Pavićević, Lazić, Mijailović, Kovačević, Ristić, Savićević, Pečnik, Gavrić, Rakić.

Napredak: Rajković, Petković, Pavićević, Planić, Mijailović, Kovačević, Savićević, Gavrić, Pečnik, Lazović i Rakić.

Novi Pazar: Rajković, Petković, Lazić, Pavićević, Mijailović, Kovačević, Bosančić, Savićević, Pečnik, Lazović, Rakić.

Borac: Rajković, Petković, Lazić, Pavićević, Mijailović, Kovačević, Bosančić, Pečnik, Gavrić, Lazović, Rakić.

Voždovac: Rajković, Petković, Lazić, Pavićević, Mijailović, Kovačević, Bosančić, Pečnik, Gavrić, Lazović i Despotović.

(M.M.)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Molimo unesite vaše ime

    18. oktobar 2014 | 18:16

    Rajko - Nejc - Laki - Savo - Džoni - Tenk - Rista - Miša - Laza - Gavra - Falkao... i Lalat na klupi.

  • mane

    18. oktobar 2014 | 17:06

    Potrebno je uvesti u tim sto vise nase dece tj igraci koji znaju sta je igrati derbi.4-2-3-1 Rajkovic Odbrana Planic Lazic Pavicevic Mijailovic SREDINA Kovacevic i Grujic Lazovic,Ristic, Pečnik Napad Jovic

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA