Legenda Bostona i Majamija morao da proda NBA prsten

Entoan Voker zbog bankrota morao da stavi na doboš i najveće priznanje koje je osvojio u bogatoj NBA karijeri

  • 0
Entoan Voker

Muke NBA zvezda sa finansijsama su opšte poznata stvar. Samo oni mogu u roku od par godina da potroše silne milione zarađene na NBA parketima i kasnije bankrotiraju. Primeri Alena Ajversona, Latrela Sprivela ili Skotija Pipena su živi dokaz za to. Poslednji u nizu koji je proćerdao silno bogatstvo i završio na prosjačkom štapu je legenda Boston Seltiksa i Majami Hita, Entoan Voker.

On je, čak, bio primoran da proda i šampionski prsten koji je 2006. godine osvojio sa Majamijem. Prsten je prodao za 21.500 dolara. Voker je objavio bankrot još 2010. godine, tvrdeći da je u dugovima od 12,7 miliona dolara, dok je na računima posedovao samo 4 miliona "zelembaća". Prema sudskim dokumentima, bio je primoran da proda svu svoju imovinu kako bi isplatio poverioce, uključujući i najvrednije igračko priznanje koje je osvojio u karijeri.

Entoan Voker je bio 6. pik na draftu 1996. godine, a izabrali su ga Boston Seltiksi. Tokom karijere je još nastupao za Dalas, Atlantu, Majami i Minesotu. U NBA ligi je odigrao 893 utakmice (707 kao starter) beležeći 17,5 poena, 7,7 skokova i 3,5 asistencija. Tri puta je bio učesnik Ol-stara. Pre karijere u najjačoj ligi sveta nastupao je za Kentaki, gde je pod komandom Rika Pitina stigao do NCAA titule 1996. godine.

(Telegraf.rs / Kosarka.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA