Real naneo Liverpulu najteži poraz u LŠ na Enfildu, Arsenal do preokreta u finišu!

Liverpul je doživeo najteži poraz u evrotakmičenjima pošto je Real slavio na Enfildu 3:0 * Prvi gol Kristijana Ronalda u Liverpulu * Arsenal do pobede nad Anderlehtom golovima u zaustavnom vremenu * Milivojević odigrao ceo meč za Olimpijakos u pobedi nad Juventusom * Mitrović sedeo na klupi u Briselu

  • 1

Nekako je bilo previše za očekivati da ćemo i drugog dana takmičenja trećeg kola Lige šampiona videti veliki broj golova. U utorak su se, podsećamo, čak 40 puta zatresle mreže.

Najvažniji rezultati su svakako da je madridski Real lako savladao Liverpul, dok su Dortmund i Atletiko počastili svoje protivnike sa po četiri gola, odnosno pet golova u mreži. Arsenal je jedini uspeo da napravi preokret, i to u poslednjim minuta protiv Anderlehta.

U prvih 45 minuta postignuto je sedam golova na tri utakmice, naspram onih ludačkih 21 koliko je viđeno u prvih 45 minuta utakmica odigranih dan ranije.

Trebalo je da vidimo derbi u Liverpulu, ali umesto toga - još jedna dominacija madridskog Reala.

Kristijano Ronaldo nije uspeo da kao igrač Mančester junajteda da gol Liverpulu, ali jeste u 23. minutu kao igrač "kraljevića". Hames ga je našao na pravom mestu, a on je pokazao zašto je najbolji na svetu kako je prevario odbranu Liverpula.

Ovo je bio Ronaldov 70. gol u Ligi šampiona, i na pragu je da se izjednači sa slavnim Raulom, koji je tokom svoje karijere upisao 71. pogodak.

Posle sedam minuta Benzema matira Minjolea, i isto je ponovio u 41. minutu - što je označilo da je Liverpul prvi put od onog slavnog finala LŠ sa Milanom primio tri gola u prvom poluvremenu.

Lazar Marković je u igru ušao umesto Kutinja u 67. minutu. Kako se rezultat nije menjao do kraja, iako su "crveni" poboljšali igru, Liverpul je ipak doživeo najteži poraz u evrotakmičenjima.

Sličan scenario priredila je Borusija Dortmund u Istanbulu, gde su "milioneri" pokazali da im je mesto i Ligi šampiona, iako im u Bundesligi uopšte ne ide.

Oporavljeni Marko Rojs je asistirao za prvi (u 7. minutu) od dva gola koliko je postigao Pjer Obamejang, a potom je i sam postigao jako lep pogodak, za vođstvo 3:0 nad Galatasarajem.

Turska ekipa bila je prilično indisponirana, ne uspevši niti jednom da postigne gol. Konačan rezultat od 4:0 postigao je Ramos.

U Briselu je bilo jako dosadno u prvom poluvremenu, jer nije viđen niti jedan šut ka golu. Činilo se da će Anderleht uspeti da minimalnim rezultatom sačuva bodove kod kuće protiv Arsenala, zahvaljujući pogotku Najara. Fudbaler iz Hondurasa je drugiiz te zemlje koji se upisao u strelce na utakmici Lige šampiona.

Međutim, Arsenal je u 89. minutu je šokirao golom Gibsa, a potom je heroj bio Podolski, koji je postigao gol za pobedu u zaustavnom vremenu.

Aleksandar Mitrović odgledao je ceo meč sa klupe.

Jedini gol koji smo videli u Atini na meču između Olimpijakosa i Juventusa viđen je u 36. minutu, a delo je Pajtima Kasamija.

Luka Milivojević je odigrao čitav meč za grčku ekipu. Pravdu na ovom susretu delio je srpski sudija Milorad Mažić.

Atletiko je u svega 15-ak minuta srušio otpor švedskog Malmea, preko Kokea, Mandžukića i Grizmana. Hrvatski fudbaler je postigao svoj 19. gol od ukupno 23 koliko ih je ikad odigrao u LŠ.

Međutim, španski šampion se tu nije zaustavljao, već je do "petarde" stigao zahvaljujući golovima Godina i Ćerćija.

Bajer iz Leverkuzena je takođe čekao drugo poluvreme i dao gas protiv Zenita - za sedam minuta su pitanje pobednika rešili Donati i Papadopulos. Sa igračem manje je bundesligaška ekipa odigrala od 79. minuta zbog drugog žutog kartona Vendela.

Monako i Benfika su odigrali bez golova, a portugalska ekipa je od 76. minuta igrala sa igračem manje zbog isključenja Lopeza.

Ludogorec je uspeo da protiv Bazela ostvari pobedu, jer je u zasutavnom vremenu bio precizan Minev. I švajcarska ekipa je igrala sa igračem manje još od 18. minuta, kada je crveni karton zaradio Die.

REZULTATI:

A grupa:

Atletiko Madrid - Malme 5:0

(Koke 48, Mandžukić 61, Grizman 63, Godin 88, Cherči 90+3)

Olimpijakos - Juventus 1:0

(Kasami 36)

Tabela: Atletiko Madrid 6 bodova, Olimpijakos 6, Juventus 3, Malme 3.

B grupa:

Liverpul - Real Madrid 0:3

(Ronaldo 23, Benzema 30, 41)

Ludogorec - Bazel 1:0

(Minev 90+2)

Tabela: Real Madrid 9, Ludogorec 3, Liverpul 3, Bazel 3.

C grupa:

Bajer Leverkuzen - Zenit 2:0

(Donati 58, Papadopulos 63)

Monako - Benfika 0:0

Tabela: Bajer Leverkuzen 6, Monako 5, Zenit 4, Benfika 1.

D grupa:

Galatasaraj - Borusija Dortmund 0:4

(Obamejang 6, 18, Rojs 41, Ramos 83)

Anderleht - Arsenal 1:2

(Najar 71 - Gibs 89, Podolski 90+1)

Tabela: Borusija Dortmund 9, Arsenal 6, Anderleht 1, Galatasaraj 1.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mikigrobar

    23. oktobar 2014 | 05:59

    Pogledajte na koji nacin "svajcarac" kasami slavi gol za olimpijakos.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA