Ovih osam fudbalera Zvezde i Partizana su razočarali trenere!

Poslednja izdanja fudbalera Crvene zvezde i Partizana izazvala su veliko nezadovoljstvo Lalatovića i Nikolića, koji su igrama pojedinaca izuzetno razočarani, pa su najavili rezove u ekipi

  • 6

Treneri fudbalera Partizana i Crvene zvezde, Marko Nikolić i Nenad Lalatović posle utakmica poslednjeg kola Superlige bili su nezadovoljni igrom svojih igrača, pa su najavili da će neki morati na prinudni odmor ili na zimu da pronađu novi klub.

Crno-beli su doživeli prvi poraz u domaćem prvenstvu od Jagodine sa 1:0, a Nikolić je posle meča bio jasan.

- U prvom poluvremenu više smo ležali na terenu i mi i oni, nego što smo igrali fudbal. Imali smo tri, četiri slaba mesta u timu i ti igrači će da odmore u sredu, možda i malo duže, jer su nam otežali, a bili su nosioci igre. Biće mesta za kritiku, no, to ostavljamo za svlačionicu - rekao je trener crno-belih, koji nije hteo da govori konkretno na koga je mislio.

Ni malo bolje raspoložen, iako je Zvezda pobedila Donji Srem sa 1:0, nije bio ni Lalatović na konferenciji za novinare posle tog meča.

- Mogu da budem zadovoljan samo pobedom, ali nikako igrom. Sramota je kako su moji momci igrali. Možda je ovo bio loš dan mojih igrača, ali moraju da shvate da moraju mnogo bolje. Sledeći put ću da igram sa najboljim timom i neću nikoga odmarati. Ne mogu da dovedem Mesija, ali videćemo ko će posle zime ostati. Novca nemamo, ovde mogu da igraju samo Zvezdaši - rekao je Lalatović.

S obzirom da treneri nisu govorili o konkretnim imenima, na osnovu nastupa igrača u poslednje vreme, startnih postava, pozabavili smo se ko su igrači na koje su Nikolić i Lalatović mislili.

U taboru vicešampiona vidan je pad u igri Petra Grbića, koji je do meča protiv Asterasa bio jedan od najopasnijih i najangažovanijih fudbalera Partizana na terenu. Grbić je postigao četiri gola u svim takmičenjima, poslednji protiv Radničkog, posle čega je usledi "post".

Trener Nikolić je do tada gotovo nezamenjivog krilnog fudbalera počeo da izvodi prvog iz igre i to na mečevima sa Asterasaom, protiv Mladosti, Zvezde i Jagodine, dok mu je protiv Bešiktaša dao šansu u poslednjih desetak minuta.

Poslednja u nizu loših reakcija Grbića na meču protiv Jagodine, kada je promašio nešto što se retko viđa, dokazuju da je igrač crno-belih izgubio samopouzdanje, svežinu i koncentraciju.

Osim krilnog fudbalera od starta sezone ne baš sjajne partije pružao je zamenik kapitena Vojislav Stanković, koji je na jedan od glavnih krivaca za gol Jagodine, a njegove nesigurne intervencije često Grobare koštaju živaca. Ni Andrija Živković nije u formi koja ga je krasila u sezoni za nama, a mladog fudbalera crno-belih su u tome delimičmno omele i povrede.

Takođe, trener Nikolić bi i svom prvom napadaču Danku Lazoviću mogao da da mali predah, ne zbog loših igara iako je i kod njega vidan pad forme, već zbog nedostatka svežine, s obzirom da je igrao na svim mečevima ove sezone, a uz to bi trebalo dodati i nastupe za reprezentaciju Srbije.

Nenad Lalatović je sa druge strane u prvom redu nezadovoljan igrama i prikazanim zalaganjem na treninzima Aleksandra Kataija, Đorđa Despotovića, Predraga Đorđevića.

Katai je došao kao najveće pojačanje na Marakanu u letnjem prelaznom roku, ali pre svega zbog svoje loše fizičke pripremljenosti, nije dobijao mnogo prilike na terenu, pa bi tek posle kompletnih zimskih priprema mogao da pokaže zašto je doveden. Do tada će verovatno biti samo pojačanje na "papiru", odnosno na klupi.

- Katai je odličan igrač, ali u ovom trenutku ne pruža koliko može. Zvezda vraća neke igrače u ''život'', što njima više odgovara - rekao je lalatović o svom igraču.

I Đorđe Despotović je u zvezdu doveden kako bi "ponovo oživeo", posle neuspele epizode u Lokerenu. Samo jedan gol na sedam mečeva i to u Kupu, nikako nisu zadovoljila očekivanja.

Za razliku od Despotovića, desni bek crveno-belih Predrag Đorđević ni posle povrede Marka Petkovića nije dobio šansu, pa će kako sada stvari stoje na zimu napustiti Marakanu.

Gorana Gogića nema nigde u planovima Lalatovića, a manje-više se zna da čeka januar da napusti klub.

Ko će od ovih igrača odmarati odlučiće treneri.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DJENKA

    27. oktobar 2014 | 13:13

    Pa i ova dvojica koji kritikuju igrace najbolje zbog samog fudbala da se povuku .Ako ne mogu da motivisu igrace sta onda da ocekuju od njih .Kazu nema novca i igraju dzabe , pa pogledajte vozni park i jedne i druge ekipe i sami se uverite u to .

  • Flok

    27. oktobar 2014 | 14:27

    A vas dvojica ,,odusevljavate" svojim glupostima!!!

  • PERA

    27. oktobar 2014 | 14:27

    Mene je razocarao nas fudbal odavnooooo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA