NE POMAŽE NI SLAVA, A NI KLUB: Zidan može da bude trener, ali tek 2015. godine!

Legendarni fudbaler Reala iz Madrida koji je letos preuzeo da vodi sa klupe B tim "kraljevskog kluba" zaradio tromesečnu suspenziju, jer nije imao odgovarajuću diplomu za tu funkciju

  • 2
Žreb za svetsko prvenstvo u Brazilu, Zinedin Zidan Foto: AP/Tanjug

Možeš da budeš legenda svetskog fudbala, ali propisi su propisi. Ovako bi mogla da se sumira odluka rukovodstva Segunde da suspenduje trenera rezervnog tima Reala iz Madrida Zinedina Zidana do kraja godine.

Legendarni fudbaler "kraljvskog kluba" i francuske reprezentacije neće moći da obavlja funkciju šefa stručnog štaba naredna tri meseca, jer nema potrebnu licencu koja bi mu omogućila da sedi na klupi B tima Madriđana koji se takmiči u drugom po jačini rangu u Španiji.

Francisko Rubio, predstavnik Segunde saopštio je ovu vest, jer se ispostavilo da Francuz, protiv koga je napisana žalba još u avgustu kada je preuzeo brigu o drugom timu, ima samo UEFA A licencu koja je ekvivalentna drugom nivou potrebnih kvalifikacija za mesto trenera u Španiji, ali da bi mogao da vodi neki tim on mora da poseduje treći nivo.

Pored njega, istu kaznu je dobio i njegov pomoćnik Santijago Sančez koji je pokušao da zaštiti Zidana podmetanjem svoje diplome kao da ona pripada novopečenom treneru. Sada nekadašnjem najbojem fudbaleru sveta preostaje 10 dana da uloži žalbu na ovakvu odluku.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Veljo

    27. oktobar 2014 | 23:05

    Znaci moze da bude pomocni prvom timu a ne moze glavni drugom. Zidan je bre zidan.

  • bube grobar

    27. oktobar 2014 | 21:11

    Primer koji treba i FSS da sledi( decembarski, portugalac....)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA