Niksi upropastili Lebronov povratak kući, Peković i Vučević su nezaustavljivi! (FOTO) (VIDEO)

Jedan od najboljih košarkaša današnjice po drugi put u karijeri je debitovao u dresu Kavsa pred svojim navijačima, ali ovu premijeru neće pamtiti po dobrom, jer se na poraz njegovog tima nadovezala i njegova loša igra

  • 2

Glavni događaj prethodne večeri u NBA ligi je, nema sumnje, povratak Lebrona Džejmsa kući, u halu u kojoj je debitovao u najjačoj ligi na svetu. "Kralj Džejms" je odigrao svoj prvi meč za Klivlend od povratka iz Majamija i neće ga upamtiti po dobrom, jer su Kavalirsi izgubili od Njujorka 95:90.

Sve je prethodne noći bilo u znaku povratka jednog od najbojih košarkaša današnjice u svoj rodni grad. Dvorana ispunjena do poslednjeg mesta da ponovo vidi u omiljenom dresu svoju najveću zvezdu koja je dosta emotivno doživela svoj dolazak kući.

Videlo se još pre početka meča da je Džejms bio pun napetosti i naboja, a najbolje se pokazalo na parketu, gde prosto nije mogao da se sastavi. Promašivao je u serijama po 4-5 šuteva za redom, napravio osam grešaka, tako da ni 17 postignutih poena nisu mogli da zabašure njegovu slabu partiju, koja se ipak mora pripisati emotivnom dočeku.

Sa druge strane, njegov direktni protivnik Karmelo Entoni sipao je iz svih mogućih oružja i najtežih pozicija i zato je heroj pobede Niksa. Njegovih 25 poena i šest asistencija govore same za sebe. U Klivlendu se najviše istakao Kajri Irving sa 22 koša i sedam asistencija, dok je letošnja akvizicija Kevin Lav bio na svom uobičajenom dabl-dabl nivou - 19 poena i 14 skokova.

Ni prvi pik sa drafta Endru Vigins koji je letos baš iz Klivlenda trejdovan u Minesotu nije imao debi za pamćenje u novom timu. Promašio je prva četiri šuta na premijeri sezone protiv Detroita, a malo se iskupio tokom treće četvrtine kada je uspeo da sakupi svojih osam poena.

Ipak, zato su Timbervulvsi pobedili zahvaljujući Jangu, Pekoviću i Rubiju. Jang je ubacio 19 poena, dok je u crnogorski centar imao dabl-dabl učinak 17 poena i 10 skokova i gurao je svoj tim u trenucima kada su svi stali. Najbolji kod "klipova" je bio Batler sa 24 poena i Di DŽej Avgustin sa 20.

Nikola Vučević igra kao u transu na startu sezone. Crnogorac je i u drugom uzastopnom meču svog Orlanda ostvario sjajan dabl-dabl učinak od 21 poen i 12 skokova, ali ni to nije bilo dovoljno da njego Medžik trijumfuje protiv Vašingtona.

NBA, rezultati:

Vašington - Orlando 105:98

Detroit - Minesota 91:97

Njujork - Klivlend 95:90

Juta - Dalas 102:120

Oklahoma Siti - LA Klipers 90:93

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pametnjakovic

    31. oktobar 2014 | 14:59

    Crna Gora! <3

  • Propaganda

    31. oktobar 2014 | 14:04

    Nedovic=zvezdina skola, Pekovic=partizanova skola, praksa duleta vujosevica. Toliko o duletu !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA