RADULJICA: Pre sam bio splavar i bradati majmun, sad sam car, bog i legenda!

Centar košarkaške reprezentacije dao je interesantan intervju u kom je govorio o sebi, patriotizmu i nacionalizmu, knigama koje voli da čita...

  • 16

Svi koji su sumnjali u odluku selektora košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandra Đorđevića da na Mundobaset povede Miroslava Raduljicu brzo su shvatili da je stameni centar bio pravi igrač za podvig. Naša košarkaška reprezentacija je osvojila srebro, a Raduljicu danas mnogi percipiraju drugačije nego pre svetske smotre.

U Španiji se nije ustezao da sve govori otvoreno, a "epska" je bila izjava kojom je poslao poruku da ga baš briga što je dobio otkaz u L.A. Klipersima. Sjajne partije su navijače naterale da popularnog Braduljicu više niko ne zove splavarem.

- Veoma mi je zanimljivo kako sam sad car, bog, legenda, a do juče sam bio istetovirani bradati majmun i splavar. Vrlo mi je zanimljivo... Ja sam isti taj Raduljica koji sam bio i 2010. Dobro, malo sam unapređen što se tiče karaktera, stabilniji sam, ali sam potpuno isti momak, istih rezonovanja, iste ličnosti i percepcije - rekao je Raduljica u intervjuu za "Eskvajer".

Raduljica sad nastupa u Kini, a u domovini je pokrenuo sopstveni biznis. Konkretno, radi se o fitnes centru. Preko njega je srpski reprezentativac objasnio zašto treba razlikovati patriotizam i nacionalizam.

- Generalno sportisti ulažu u jednu te istu stvar, koja jeste dobra (nekretnine), ali ja pokušavam da stvorim nešto za budućnost. Kao što sam rekao, ne bih se bavio košarkom posle završetka karijere, ali volim sport i mislim da je to dobra i zdrava ideja, a ovo je nešto za budućnost. Na kraju krajeva, da pomenem i taj patriotizam, što je reč koju mnogi pogrešno shvataju. Šta ima bolje nego vratiti svojoj zemlji i zaposliti, evo, 18 ljudi, kao što ima ovde, i, što ne volim da kažem, hraniti njihove porodice? Jednostavno, želim da dam nešto svojoj zemlji na drugačiji način, to je za mene patriotizam. A ta reč se kod nas shvata u pogrešnom smislu. Nažalost, patriotizam i nacionalizam su kod nas iskrivljeni pojmovi.

Ako niste znali, Raduljica voli da čita, i to baš. Obožava Stivena Kinga, pa je i motiv iz "Mračne kule" istetovirao.

- Malo je reći da volim Stivena Kinga. Obožavam ga. To je možda jedina javna ličnost sa kojom bih se slikao i kojoj bih voleo da pružim ruku. Imam istetoviranu ilustraciju Mračne kule... Mnogi mu zameraju zbog nekih raspleta u poslednjoj knjizi, što i jeste malo sklepano, ali meni je to najjači kraj uopšte. Evo, sad sam se naježio čim se setim kako se (glavni junak, prim.aut) penje uz kulu i prolazi kroz ona vrata... Od svih knjiga i filmova za koje znam, kraj "Mračne kule" je najbolji. Žao mi je što se serijal završio - rekao je Raduljica.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Emi

    1. novembar 2014 | 15:24

    Svaka cast za rezonovanje

  • figaro

    1. novembar 2014 | 15:42

    opasan filozof ovaj bradulja ;)

  • Пеђо

    1. novembar 2014 | 18:39

    Били смо под турцима 450 год и више и ништа нисмо научили.Они враћају капитал са запада у своју земљу тј улажу а ми такве људе ниподаштавамо.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA