Štikla presudila Barsi i prekinula 70 godina posta, Ronaldo na svoj jubilej odveo Real na čelo Primere, Atletiko prati u stopu! (VIDEO)

Katalonci su poraženi minimalnim rezultatom od Selte zahvaljujući trenutku inspiracije Nolita i pali na treće mesto * Madriđani su ostvarili osmu pobedu u nizu u Primeri, ovog puta protiv Granade sa 4:0 i tako bar, dok Barselona ne odigra svoj meč protiv Selte (22h), izbili na čelo tabele * "Jorgandžije" takođe bile efikasne protiv Kordobe

  • 0

Fudbaleri madridskog Reala pobedili su u gostima ekipu Granade sa 4:0 (2:0) u 10. kolu španske Primere.

Real je ovim trijumfom izbio na prvo mesto na tabeli, sa dva boda više u odnosu na Barselonu, koja je neočekivano ostala bez pobede protiv Selte i sada gleda u leđa kraljevskom klubu i Atletiko Madridu, a možda padne i na četvrtu poziciju u zavisnosti od rezultata Sevilje koja igra u nedelju.

Već posle pola sata igre tim Karla Anćelotija je imao dva gola prednosti preko Kristijana Ronalda i Džejmsa Rodrigeza. U nastavku se Kolumbijac još jednom upisao u strelce, kao i Karim Benzema.

Kraljevski klub je posle slabog starta u Primeri vezao šest pobeda u nizu, u kojima su postigli impresivna 33 gola.

Na ovom meču Kristijano Ronaldo je proslavio veliki jubilej, jer je odigrao 700. meč u karijeri i postigao 448 gol!

Ni Atletiko Madrid se ne predaje i prati u stopu svog gradskog rivala i ostale klubove u vrhu tabele. I "jorgandžije" su postigle četiri pogotka protiv Kordobe, ali su i primile dva, međutim, ono što im je najbitnije su nova tri boda.

Krajem prvog poluvremena Simeoneovi momci došli su u vođstvo autogolom Lusa, ali je izjednačenje stiglo odmah na startu drugog poluvremena preko Gilasa. Nije predugo trajala takva situacija na semaforu, a Grizman je vratio prednost domaćinu koju je uvećao Mandžukić.

U poslednjih deset minuta viđena su još dva pogotka, a prvo je Raul Garsija povisio na 4:1, da bi konačnih 4:2 postavio Gilas svojim drugim golom na meču.

Barselona je neprijatno iznenadila svoje navijače protiv Selte neočekivanim, ali i nesrećnim porazom 1:0, iako je Luis Enrike u timu imao i Mesija i Nejmara i Suareza. Gosti su prvi put posle 70 godina pobedili na "Kamp Nou".

Ekipa iz Viga za koju je čitav meč odigrao naš Nemanja Radoja, došla je do trijumfa pogotkom Lariveja u 55. minutu, ali sve zasluge za pogodak idu na račun asistenta Nolita koji je izbacio čitavu odbranu Katalonaca dodavanjem petom.

Barselona je pokušavala da dođe makar do izjednačenja, ali su im se na tom putu isprečili golman Selte Alvarez, kao i okvir gola, jer su dva puta pogodili stativu i jednom prečku.

Ovo je drugi uzastopni poraz tima sa "Nou Kampa" čime su izgubili prednost na tabeli i sada zaostaju dva boda za vodećim Realom i bod za Atletiko Madridom.

Primera, 10. kolo, rezultati:

Petak

Deportivo - Hetafe 1:2

Subota

Granada - Real 0:4

(Ronaldo 2, Rodrigez 31, 87, Benzema 54)

Atletiko Madrid - Kordoba 4:2

(Luso 43 a.g., Grizman 58, Mandžukić 62, Garsija 80 - Gilas 53, 87)

Barselona - Selta 0:1

(Larivej 55)

Real Sosijedad - Malaga 0:1

(Huanmi 72)

Nedelja

Atletik Bilbao - Sevilja 12.00

Viljareal - Valensija 17.00

Levante - Almerija 19.00

Elče - Espanjol 21.00

Ponedeljak

Rajo Valjekano - Eibar 20.45

Tabela: Real Madrid 24, Atletiko Madrid 23, Barselona 22, Sevilja 22(-1), Valensija 20(-1)... Kordoba 5, Elče 5(-1), Levante 5(-1).

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA