Buđenje Bosančića za Zvezdinu osvetu protiv Rada (VIDEO)

Iskusni vezista sa dve asistencije najzaslužniji za trijumf crveno-belih na Vračaru - 2:1

  • 46

Opečeni zbog poraza od istog rivala u Kupu, ali i svesni da im pobeda donosi prvo mesto na tabeli barem na nekoliko sati, fudbaleri Crvene zvezde znali su da moraju da promene pristup igri kako bi savladali Rad u 11. kolu JSL.

Upravo taj pristup, ali i nova taktika Nenada Lalatovića, doveli su do toga da je šampion Srbije već posle 20 minuta, tačnije najboljih 20 minuta u sezoni, rešio pitanje pobednika i, na kraju, slavio rezultatom 2:1 (2:1).

Strelci za Zvezdu bili su Lazović u 5 minutu, Pavićević u 20, dok je gol za Rad postigao Jelić u 36. minutu.

Taktika i nije bila nova što se tiče formacije jer su crveno-beli i dalje igrali standardno 4-1-4-1, ali postava na terenu svakako jeste. Konačno su navijači Zvezde mogli da vide Pečnika u napadu, njegovo mesto zauzeo je Pavićević, dok je štoperski tandem s Lazićem činio Bogdan Planić.

Ako Lalatovića može da raduje to što je egzekicija proradila, šta tek reći za partiju Miloša Bosančića. Vezista crveno-belih se očigledno polako vraća u formu što govore i dve asistencije za dva uvodna gola šampiona.

Igrao se 5. minutu kada je Sever prvi put proključao. Duga, milimetarski precizna, lopta Bosančića i sjajan šut Lazovića glavom, koji je lobovao Radunovića za vođstvo Zvezde.

I drugi gol crveno-belih postignut je glavom. odlično izveden korner Bosančića i gol prvenac Pavićevića ove sezone. Gol štopera koji će najverovatnije napustiti Marakanu na zimu.

Mogla je Zvezda i ubedljivije da vodi, ali se Rad u dva navrata izvukao Najpre je Lazić sa par metara promašio loptu, nakon kornera, dok je Maraš sa gol linije skinuo šut Rakića. I tada je asistent bio Bosančić.

Kada se činilo da će meč ući u mirniji tok i da fudbaleri oba tima samo čekaju poluvreme, Rad je iz prve prilike matirao Rajkovića. Dobra akcija Veselinovića i Perovića, a na asistenciju poslednjeg Jelić je postigao sedmi gol u šampionatu.

Drugo poluvreme je, za razliku od prvog, bilo prava uspavanka sve do isteka sata igre kada je Raspopović pogodio stativu. Bio je to odličan centaršut iz slobodnog udarca, a još jednom se pokazalo da crveno-beli ove sezone slabije brane prekide.

Svežinu Zvezdinom veznom redu podigao je ulazak mladog Ristića umesto Kataija. Nekoliko solidnig centaršuteva i odlična kontrola lopte na sredini, baš kada je to bilo najpotrebnije.

Ipak, kako je vreme odmicalo tako je i tempo igre padao. Zvezda je iskusno čuvala stečenu prednost, dok domaćem timu ni izmene nisu pomogle da još jednom iznenad šampiona.

Šampiona koji se ponovo vratio na prvo mesto i s nestrpljenjem očekuje derbi meč između Partizana i Vojvodine od 19 časova. Treba pomenuti i to da Zvezda narednog vikenda, u derbiju kola, dočekuje Čukarički, dok Građevinari putuju u Jagodinu.

RAD - CRVENA ZVEZDA 1:2

(Jelić 36 - Lazović 5, Pavićević 20)

RAD: Radunović, Đurić, Maraš, Milošević (Vujnović 79), Raspopović, Rodić, Gnjatić, Veselinović (Simić 55), Marković, Perović, Jelić.

CRVENA ZVEZDA: Rajković, Planić, Pavićević, Lazić, Mijailović, Kovačević, Katai (Ristić 60), Bosančić (Gogić 85), Lazović, Pečnik (Gavrić 79), Rakić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA