Matić sprečio senzaciju na "Ljudskom vrtu"! Armija udaljila Siti od 1/8 finala, Porto, PSŽ, Barsa i Bajern slave prolaz!

CSKA pobedio Mančester Siti u Engleskoj*Nemanja Matić doneo Čelsiju bod protiv Maribora*Bajern Minhen ponovo savladao Romu, ali ne toliko ubedljivo*Mesi stigao Raula

  • 4

Posle četiri odigrana kola Lige šampiona u grupama E, F, G i H četiri ekipe su obezbedile prolazak dalje, a to su Bajern Minhen, PSŽ, Barselona i Porto. Pored ovoga, neki timovi su večeras osvojili bodove koji ih i dalje održavaju u igri, a neki su se porazima, poput Mančester Sitija značajno udaljili od osmine finala.

Večeras je mali broj srpskih reprezentativaca nastupao (tri), ali je Nemanja Matić pogotkom osvetlao obraz srpskog fudbala. Evo kako je celo veče izgledalo.

U derbiju današnjeg dana, fudbaleri Bajerna iz Minhena su na domaćem terenu pobedili Romu rezultatom 2:0 i obezbedili prolazak u osminu finala. Pobedu Bavarcima obezbedili su Frenk Riberi i Mario Gece. Ipak, uprkos ovom porazu Roma ima realne šanse za prolazak dalje. Adem Ljajić je celu utakmicu odgledao sa klupe.

Najveće iznenađenje večeri je pobeda CSKA nad Mančester Sitijem u Engleskoj. Ruska ekipa je rano došla do vođstva pogotkom Dumbije, da bi u 8. minutu prelepim pogotkom Jaja Ture doneo izjednačenje svom timu. Domaći tim je bilo blizu preokreta, ali je usledio novi šok. Dumbija je doveo svoj tim ponovo u prednost, a rezultat se nije menjao do kraja meča.

Treba napomenuti i da je domaći tim poslednjih 20 minuta igrao sa igračem manje, jer je Fernando dobio drugi žuti karton, a sedam minuta sa dva igrača manje, jer je Jaja Ture dobio direktan crveni karton. U domaćem timu nije bilo Aleksandra Kolarova (zbog povrede) i Matije Nastasića (Pelegrini ne računa na njega), dok za CSKA nije nastupao Zoran Tošić zbog problema sa vizom. Posle ovog poraza, "građani" se nalaze u veoma teškoj situaciji pošto imaju dva boda manje od CSKA i Rome.

PSŽ je ponovo bio bolji od kiparskog APOELA, ali ovoga puta na "Parku prinčeva". Pobedu francuskom timu, a ujedno i plasman u narednu fazu takmičenja doneo je Edison Kavani.

U ovoj grupi i Barselona je obezbedila još minimum dve utakmice na proleće u Ligi šampiona. Katalonci su pobedili Ajaks u Amsterdamu pogotcima Lionela Mesija, koji se ovim pogotcima izjednačio sa Raulom na večnoj listi strelaca Lige šampiona.

Interesantnija osoba na ovoj utakmici od Mesija bio je Luis Suarez, koji je prvi put od odlaska iz Amsterdama igrao protiv kluba u kojem je stekao punu afirmaciju.

Maribor je bio veoma blizu senzacije, ali ipak na "Ljudskom vrtu" nisu uspeli da pobede ekipu Čelsija. Imao je slovenački tim prednost zahvaljujući Ibraimiju od 50. minuta, ali je 17 minuta pre kraja Nemanja Matić (odigrao 90 minuta kao i Branislav Ivanović) doneo bod "plavcima". Na osnovu onoga što je viđeno do kraja utakmice, a to su promašeni penal Čelsija (Azar) imali su sreće "ljubičasti" i što su uopšte osvojili bod.

U ovoj grupi će sigurno biti veoma zanimljivo, naročito posle trijumfa Sportinga nad Šalkeom. Poveli su Nemci u Lisabonu pogotkom Čupe Motinga, ali je domaća ekipa zahvaljući Saru, Džefersonu i Naniju stigla do velikog preokreta. Ekipa Roberta Di Matea je uspela preko Aoga samo da smanji prednost domaćeg tima, da bi Slimani postavio konačan rezultat.

Fudbaleri Porta su takođe obezbedili prolazak u narednu rundu, pošto su pogotcima Džeksona Martineza i Braimija slavili na "San Mamesu" protiv Atletik Bilbaa. Pored Porta u ovoj grupi će najverovatnije proći i Šahtjor, koji je savladao BATE rezultatom 5:0 i tako doveo sebe u situaciju da im je potreban još samo bod za prolazak dalje. Za gostujući tim, Filip Mladenović je odigrao svih devedeset minuta.

Četvrtko kolo grupne faze Lige šampiona:

Sreda:

Grupa E

Bajern Minen - Roma 2:0

(Riberi 38, Gece 64)

Mančester Siti - CSKA 1:2

(Dumbija 2, 34 - Jaja Ture 8)

Tabela: Bajern Minhen 12, Roma 4, CSKA 4 Mančester Siti 2, 

Grupa F

Ajaks - Barselona 0:2

(Mesi 36, 76)

PSŽ - APOEL 1:0

(Kavani 2)

Tabela: PSŽ 10, Barselona 9Ajaks 2, APOEL 1

Grupa G

Maribor - Čelsi 1:1

(Ibraimi 50  Matić 73)

Sporting - Šalke 4:2

(Sar 26, Džeferson 52, Nani 72, Silmani 90+1)

Tabela: Čelsi 8 Šalke 5, Sporting 4 Maribor 3 

Grupa H

Atletik Bilbao - Porto 0:2

(Džekson Martinez 5, Braimi 73)

Šahtjor - BATE Borisov 5:0

(Srna 19, Aleks 48, Luiz Adriano 58p, 83, 90+3)

Tabela: Porto 10, Šahtjor 8, BATE Borisov 3, Atletik Bilbao 1

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA