10 stvari o Mesiju koje niste znali, a kada saznate kako je potpisao za Barsu, tek tad ćete shvatiti koliko ne znate! (VIDEO)

Dugo je u centru pažnje svetskih medija i činilo se da ljubitelji fudbala znaju sve o njemu, ali evo nekih činjenica koje su poznate samo malom broju njegovih fanova

  • 4

Vrlo dobro se zna ko je i šta je Lionel Mesi. Jedan od najboljih igrača u istoriji fudbala, a gotovo da nema nekog rekorda koji nije uspeo da obori.

Iako su svetla pozornice uperena u njega još dok je bio golobradi klinac koji je oduševljavao ljubitelje "najvažnije sporedne stvari na svetu" i o njemu se do sada zna gotovo sve, ipak ima stvari o njegovom životu sa kojima mnogi nisu upoznati.

Zato vam predstavljamo 10 stvari o fudbaleru Barselone, od kojih bar polovinu niste znali.

10. Maradonina "Božja ruka" protiv Engleza postala je jedan od najpoznatijih fudbalskih poteza u istoriji, a da li ste znali da je istu stvar uradio i mlađu sunarodnik velikog El Pibea. Mesi je postigao pogodak levom rukom u katalonskom derbiju protiv Espanjola 2007. godine.

9. Njegovu verenicu Antonelu Rokuzo svi znaju, ali malo ko zna da je ona njegova ljubav iz detinjstva. Iako su zvanično započeli vezu 2009. godine, oni se u stvari znaju još iz dečjih dana, jer je Antonela rođaka njegovog druga u upoznali su se kada su imali pet godina.

8. Omaleni Argentinac je odbio da igra za reprezentaciju Španije. Zemlja u kojoj je proveo veći deo svog života mu je 2004. godine ponudila da igra za njihov nacionalni tim ispod 20 godina, ali je Mesi odbio ponudu rekavši da želi da obuče samo belo-plavi dres "gaučosa".

7. Sve tetovaže na njegovom telu imaju veze sa njegovom porodicom. Kada mu se rodio sin Tijago istetovirao je njegovo ime i otiske prstiju na listu leve noge, dok na levoj lopatici ima lik svoje majke.

6. Njegov nadimak je "Atomska buva", a dobio ga je zbog svoje visine i brzine, a ne zbog svojih "krvopijskih sposobnosti" kao njegov saigrač Suarez.

5. Njegov debi za selekciju Argentine bio je prava noćna mora. Svoje prve sekunde u dresu nacionalnog tima zabeležio je protiv Mađarske 2005. godine, ali bukvalno, jer je posle samo 47 sekundi zaradio isključenje i bio poslat u svlačionicu. Bio je to jedan od najgorih debija ikada.

4. Pep Gvardiola je zbog njega naredio da se ukloni Koka Kolin aparat iz trening centra Barselone, jer je Mesi previše pio taj napitak čime je ugrožavao svoju strogu dijetu.

3. Samo 18 država na svetu ima više stanivnika nego što Mesi ima fanova na Fejsbuku. Čak 74.901.534 lajka ima njegovazvanična stranica, što je više nego populacija Velike Britanije.

2. Njegov prvi ugovor sa Barselonom napisan je na salveti kada je imao samo 13 godina. Sportski direktor katalonskog kluba bio je toliko oduševljen njime da je želeo odmah da potpiše ugovor, a kako nije bilo papira u njegovoj blizini, napisao ga je na salveti.

1. Svoj ugovor sa velikanom španskog i svetskog fudbala zaradio je žonglirajući pomorandže i teniske loptice svojim nogama. Jedan agent je poslao njegov snimak kako žonglira čelnicima Barselone i oni su posle toga želeli da ga što pre vide na delu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Crnogorac

    7. novembar 2014 | 15:02

    Tek ce da se on dokaze,a vec sad je medju 3 najbolja u istoriji

  • Auspuh

    7. novembar 2014 | 16:30

    Sve je to super ali Barsa nikad neće biti ono sto je Real...

  • fcb pg

    7. novembar 2014 | 16:31

    najbolji svih vremena ima da pomjeri sve moguce granice fudbala

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA